Oplever tidligere liv i drømme

Hej Lisbeth

Jeg har altid drømt meget, og jeg har fået at vide, at jeg har en utrolig fantasi. Jeg har altid været god til at huske mine drømme, men den drøm jeg har haft i nat kan jeg huske ned til hver eneste lille detalje og hver eneste følelse jeg gennemgår i drømmen.

Jeg er overbevist om at jeg har drømt om mit tideligere liv for første gang nogen sinde, det er ikke noget jeg før har troet på at man kunne, eller troet på ideen om reinkarnation. Men da jeg vågnede stod det soleklart for mig at jeg lige havde set mit tidligere liv, eller noget af det i hvert fald.

Er det muligt? Er det noget jeg burde få undersøgt?

Der er sket en masse igennem de sidste 3 måneder for mig ved ikke om det har en indflydelse.

Håber du kan hjælpe mig.

Hilsen

Katrine

 

Hej Katrine,

Først og fremmest tusind tak for din mail.

Jeg vælger, at dele dit spørgmål lidt op, så svarene bliver mere klare.

Du skriver, at der har været sket en masse gennem de seneste 3 måneder – og uden at vide, hvad det er, så vil jeg alligevel svare, at det formentlig har indflydelse.

Symbolik i drømme

Billeder i drømme er information fra det ubevidste

Når vi drømmer har vi fuld adgang til vores ubevidste sind, afhængig af den psykologiske retning tales der også om underbevidst eller før-bevidst. Uanset hvad man kalder det, så har du i drømme adgang til alle de oplevelser, sanseindtryk og overbevisninger, som former dig og din oplevelse af verden. Dine instinktive reaktioner og alt det, der styrer dig har du adgang til i drømme. Det vil sige, at i drømme har du også adgang til det, der kan betragtes som tidligere liv.

Drømmetilstanden er egentlig meget lig den tilstand man bruger i terapeutisk hypnose. I den tilstand er fuld adgang til alle erindringer og alt det vi som mennesker indeholder. Det du oplever i drømme kan derfor være en historie, der har til formål at formidle et budskab fra dit ubevidste til dit bevidste – noget du skal passe på med, tage stilling til, flygte fra, konfrontere eller noget helt andet.

Det er helt bestemt muligt, at drømme om sine tidligere liv. Jeg oplever ofte, at få tilbagemeldinger fra klienter, der har arbejdet med tidligere liv, at de i perioden efter en session generelt drømmer mere – og ofte om tidligere liv.

Når du har oplevelsen og følelsen af, at drømmen er et tidligere liv, så kan det handle om, at du har forløst noget, der stammer fra det du føler er et tidligere liv. Det kan også være, at den historie er årsagen/forklaringen på nogle af de oplevelser eller reaktioner, du har haft gennem de sidste 3 måneder. Måske er der følelser, som du genkender, personer i drømmen, som i deres personlighedstræk eller energi minder dig om personer fra dit liv nu og den situation du står i.

 

drømme om tidligere liv ?

I drømme er der fuld udgang til underbevidstheden

Så du kan spørge dig selv:

  • Hvilket overordnet budskab fik jeg i drømmen?
  • Hvad betyder de følelser jeg gennemlevede for mit liv, som det er lige nu?
  • Hvordan relaterer oplevelserne i drømmen sig til mine oplevelser nu?
  • Er der elementer i drømmen, som jeg genkender på den ene eller anden måde?

 

Du spørger om det er noget du bør få undersøgt, og det kommer meget an på hvordan du har det.

  • Skræmmer det dig? Gør det dig urolig?
  • Har du oplevelsen af, at du mangler et afgørende element for, at forstå drømmen?
  • Hvordan fungerer dit liv?

 

Hvis du i øvrigt har en dagligdag, der fungerer for dig.

Hvis du har det ok med at være den du er.

Hvis du ikke føler dig fanget ind af uheldige mønstre, uforklarlige følelser

Så vil jeg synes, at du bare skal glæde dig over, at du har så god adgang til alle dine ressourcer og dit ubevidste, at du kan huske dine drømme.

 

Hvis det forstyrrer dig, gør dig urolig eller på anden måde påvirker dig negativt, så vil jeg nok i første omgang synes, at du skulle få hjælp til, at tage fat i den konkrete drøm og bearbejde den.

Har du stærke følelser, der ikke giver mening i forhold til de oplevelser du i øvrigt har haft i dit liv. Er der reaktionsmønstre eller adfærd hos dig selv, som du ikke kan forklare? – så kan arbejde med tidligere liv give mening for dig.

For at tilfredsstille nysgerrighed eller for at styrke en spirituel udvikling, så vil jeg anbefale dig at vente til ønsket om at arbejde med tidligere liv fylder så meget hos dig, at du ikke har behov for at spørge om det er noget du skal eller ikke skal –hvis ikke du havde haft drømmen ville jeg sige, at jeg generelt anbefaler, at du først arbejder med tidligere liv til du er mindst 35 år. Det er nemlig vigtigt, at være godt funderet i dit nuværende liv og efter 35, så du har større livserfaring og kender dig selv bedre. Arbejde med tidligere liv må aldrig blive en undskyldning for ikke at leve nu!

Uanset hvordan man eller ser på det, så er det dit liv nu, der er vigtigt.

Jeg hæfter mig ved, at du skriver, at du har en livlig fantasi. Du beskriver ikke hvordan den kommer til udtryk. Derfor for du et mere generelt svar. Det kan der være flere årsager til en livlig fantasi. Den ene er, at du simpelthen har en livlig fantasi og et kreativt sind – det kan så være kombineret med en særlig sensitivitet, der giver dig ekstra oplevelser. Oplevelser, som skyldes en særlig indfølingsevne – måske oplever du, at kunne fortælle et menneskes historie, bare ved at have set det en enkelt gang. Måske for du historier om planter eller dyr – og måske oplever du væsener, der hører andre verdener til. Alt afhængig af i hvilken retning din livlige fantasi tager dig, så kan der være forskellige spor, det kunne være interessant for dig at undersøge.

Med venlig hilsen

Lisbeth Lysdal

Terapeut Lisbeth LysdalLisbeth Lysdal er hypnoterapeut og har arbejdet fuld tid med mennesker i forandring siden 2013. Hun har flere uddannelser inden for terapi og komplementær behandling. I kraft af sin uddannelse som civilingeniør arbejder hun for at det, der sker i terapien skal give mening. 

Hendes sessioner, workshops og kurser er bygget op på et fundament af faglig viden og praktisk erfaring.

Læs mere om Lisbeth her: Om Lisbeth Lysdal 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *