Regression til tidligere liv

Tidligere liv – I sidste ende er det er op til den enkelte, at gøre op med sig selv, hvordan de forholder sig til tidligere liv. Er det sandt, at man har levet før? Er det bare en historie, man finder på? Er det et spørgsmål om tro?

Jeg oplever mange klienter, der har stor glæde af, at arbejde med tidligere liv. Derfor finder jeg det relevant, at berøre emnet på denne side.

Tidligere liv som årsag

Vindue med kig til tidligere liv

Gennem hypnose kan man åbne vinduet til tidligere liv

Jeg har flere gange oplevet, når jeg har haft klienter i hypnose og har anvendt regression, at de er endt i tidligere liv, uden at jeg specifikt har bedt dem om det. Det har været der, årsagen til deres problem har ligget. Derfor har det også været der, der skulle arbejdes med problemet.

Når jeg oplever, at en hypnose klient er i et tidligere liv – uanset om det er hensigten med sessionen eller det sker i forbindelse med terapi. Så forsøger jeg at få så mange detaljer med. Der er nemlig rigtig mange, der efter den type oplevelse føler et behov for at undersøge det, der nu kan undersøges fra det tidligere liv. Det kan være bygninger, steder, årstal eller historiske begivenheder, der kan medvirke til at finde historien frem.

Den terapeutiske virkning af regression til tidligere liv vil være der, uanset om historien kan dokumenteres eller ej.

Regressionsterapi og tidligere liv

Den almindelige holdning til regressionsterapi er, at det er arbejde med og tilbageførsel til tidligere liv. Det er også i nogengrad korrekt. Mit udgangspunkt er, at løse op for de forhindringer, som du kommer med som klient. At overkomme udfordringen er meget vigtigere end den historie, der ligger bag. Det sker ikke sjældent, at en klient i hypnose oplever, at når man arbejder med regression med udgangspunkt i en bestemt følelse eller et uhensigtsmæssigt handlemønster, så ender de tilbage i noget, der ikke ligner eller føles som noget fra deres nuværende liv. I nogle tilfælde oplever de, at de er tilbage og oplever noget, som deres forældre, bedsteforældre, oldeforældre eller endnu længere tilbage i familien har oplevet og så er der andre igen, der ender tilbage i deres eget tidligere liv.

Det er flere gange sket, at en klient er endt i et tidligere liv under arbejde med en følelse, som de ikke kunne forklare. En følelse de ikke vidste hvor kom fra. De fleste bliver lidt overraskede, når det sker, for det var ikke det de havde forventet, men de er ikke i tvivl om, hvad de oplevede. Det giver også mening for dem, at det hænger sådan sammen.

Fortællinger fra tidligere liv

Rigtig mange, der har ønsket om regression til tidligere liv har en romantisk forestilling om, hvad de har oplevet. De har en forventning eller et ønske om, at komme tilbage og være royale, berømte eller på anden måde have indtaget en væsentlig rolle i deres tidligere liv. Det er sjældent, at det er tilfældet.

Der har nemlig kun været en Jesus, Elvis eller hvem man gerne ville have været. De fleste oplever almindelige menneske liv, og dog er hvert enkelt liv unikt og enestående. Uanset hvor kendt eller ukendt man er, så gør man på sin helt egen måde en forskel.

Mange af de oplevelser, der er brug for at arbejde med i forbindelse med tidligere liv knytter sig oftest til almindelige problemstillinger. Det kan være effekterne af ulykkelig kærlighed, at være udsat for jalousi, at være blevet såret, udstødt eller  ligefrem slået ihjel for sine meninger eller holdninger. Det kan også være sult eller manglende forståelse fra omverdenen. Det kan også være at være udskældt og hånet foran en forsamling. Alle sammen historier, der gør, at man har det svært, når man oplever lignende situationer i dette liv.

Ofte de samme historier

Typisk oplevelse fra et tidligere liv

En ofte oplevet historie fra tidligere liv er forelskelse i staldknægten

I arbejdet med tidligere liv er der mange, som oplever den samme type historie. Nok fordi de oplevelser, der påvirker os og skaber vores ubevidste mønstre, i sidste ende ligner hinanden. Ikke på overfladen eller i den konkrete historie. Ligheden er på et mere overordnet niveau. Derfor kan man diskutere, om arbejde med tidligere liv i virkeligheden er arbejde med en fælles menneskelig hukommelse eller med arketyper. Det kan kendes også for eksempel fra arbejde med drømme. Nogle af de historier flere af mine klienter har oplevet, når de har været i et tidligere liv, er:

  • At forelske sig i en person af upassende stand og må ikke få ham.
  • At træffe et valg, der havde store ubehagelige konsekvenser
  • At svigte nogen eller noget man elskede højt
  • At være blevet hånet, tortureret eller henrettet offentligt og andre lignende historier

 

Der er mange andre historier. Det er klart, at hvis man bærer på sådan en historie, så vil det påvirke måden man lever sit liv på.

Ny mening

Det kan også være relationer, der har været vanskelige. De kan i forbindelse med en rejse til tidligere liv få en ny betydning. Måske oplever man sin mor, partner, et andet familiemedlem, ven eller kollega i en helt anden rolle. Så pludselig giver det forhold, man har til dem, en helt ny mening.

Mange har forsøgt, at finde dokumentation for tidligere liv. De møder ofte stor modstand og ofte vil der være folk med alternative forklaringer på det oplevede. Nogle af de historier jeg synes er mest interessante er, når små børn fortæller historier fra tidligere liv. Selvfølgelig kan de have set fjernsyn eller spillet et computerspil, der giver dem en hvis indsigt. Men i mange af de historier er der alligevel ord, beskrivelser af følelser eller detaljerede beskrivelser af steder, som barnet ikke umiddelbart kan have kendskab til. En af disse historier er Historien om James Linegar.

 Min holdning til karmisk arbejde.

Da jeg primært er terapeut og ønsker, at hjælpe mennesker med de problemer, de oplever i dette liv, så vil det altid være mit udgangspunkt, jeg ønsker et mål med arbejdet, så jeg efter sessionen ved, at jeg er lykkedes med det arbejde jeg har udført under sessionen.  Enkelte klienter kommer med et ønske om, at arbejde med tidligere liv uden, at de nødvendigvis har et problem. De er nysgerrige i forhold til tidligere liv  – og livet imellem liv.

De tidligere liv er på den anden side

En rejse til tidligere liv er som at gå gennem porten til en anden virkelighed

De klienter, der søger tidligere liv, som et led i deres egen spirituelle udvikling opnår en større forståelse for, hvorfor de har de oplevelser og udfordringer de har. De oplever forløsning og henter gode råd til, hvordan de håndterer dem på bedste måde. Dette arbejde er meget meningsfuldt, når klienten har noget livserfaring og allerede har arbejdet med de oplevelser de har fra dette liv. Det giver en ro i forhold til fremtiden, når man har fået denne anderledes og større forståelse af livet som helhed.

Yderligere information

Du kan læse mere om hvordan en regression til tidligere liv foregår hos mig i indlægget: Hvordan foregår en regression til tidligere liv.

Det er ikke alle mennesker, der ser billeder under hypnose. Derfor er det vigtigt, at du ved regression til tidligere liv er bevidst om, at du kan mærke, hvad der sker, selvom der ikke er billeder. Ligesom hvis du har bind for øjnene, så kan du stadig fornemme mennesker, der går forbi dig. Du har sikkert også en  fornemmelse af om det er mænd eller kvinder eller hvad deres kendetegner situationen.

Hvis du har interesse i tidligere liv, så kan du på DR se serien Livet efter livet 

Dette liv

En regression handler om at slippe fortiden

Det er livet nu, der tæller. Her du kan skabe en forandring.

For mig er det vigtigt i arbejdet med tidligere liv, at fokus er, at det skal gøre en forskel i dette liv. Det er nemlig nu og her man lever. Det er det, der sker i dette liv man kan ændre. Det kan dog være sådan, at man skal bearbejde oplevelser fra tidligere liv for at komme videre. For mig er det ikke vigtigt om man rent faktisk har levet før, om det er en historie man har hørt, eller om det er noget man ubevidst har digtet, måske for at forklare eller skabe sammenhæng i sine følelser eller reaktioner. Det væsentlige er, at hvis det er lagret som en erindring eller overbevisning, der generer eller begrænser. Så skal den bearbejdes, så man kan komme videre.

Det kan være, at det er relevant for dig, at læse om hypnoterapi eller regressionsterapi

For at sikre, at du har den bedst mulige oplevelse af, at være i tidligere liv er hypnoseerfaring godt. Hvis du har været i hypnose før, eller er vant til at meditere eller visualisere vil det gøre det gøre det nemmere for dig, at forstå din oplevelse.

Du kan læse mere om hvordan en regression til tidligere liv foregår hos mig i indlægget: Hvordan foregår en regression til tidligere liv

 

 

Terapeut Lisbeth LysdalLisbeth Lysdal er hypnoterapeut og har arbejdet fuld tid med mennesker i forandring siden 2013. Hun har flere uddannelser inden for terapi og komplementær behandling. I kraft af sin uddannelse som civilingeniør arbejder hun for at det, der sker i terapien skal give mening. 

Hendes sessioner, workshops og kurser er bygget op på et fundament af faglig viden og praktisk erfaring.

Læs mere om Lisbeth her: Om Lisbeth Lysdal 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *