GUIDE TIL DRØMMETYDNING

Guide til drømmetydning af Lisbeth Lysdal

Guide til drømmetydning – Lisbeth Lysdal

Drømmetydning er noget, der vækker de fleste menneskers nysgerrighed. Alle mennesker drømmer og selv de ikke nødvendigvis er spirituelt anlagt eller går op i personlig udvikling. Så har de allerfleste prøvet, at have en drøm, som de ikke helt forstod. Faktisk er drømmetydning et nemt tilgængeligt redskab til at komme tættere på sig selv. Drømmetydning kan give nye indsigter, retninger eller muligheder og ressourcer.

Gennem alle tider har mennesker forsøgt, at forstå deres drømme. Drømme har været brugt både til forudsigelser og nok også været den første tilgængelige form for terapi. Drømmene og arbejdet med drømmene, som populært hedder drømmetydning er jo netop informationer om det ubevidste. Drømmetydning kan bruges både til, at tage temperaturen på livet lige nu. Drømmetydningen kan også bruges til, at fortælle noget om hvor man er på vej hen og hvor man har været, eller rettere hvad man har forladt.

En berømt drømmetyder

En af historiens mere berømte drømmetydere er Josef, som der fortælles om i 1. mosebog. Josef tydede drømme for sine medfanger i fængslet. Han bliver bragt til hoffet, for at tyde faraos drøm om de syv fede og de syv magre køer.

Drømmetydning er ikke altid helt så lige til eller så entydig, som det fremstilles i historien om Josef. Alligevel er Josef’s tilgang til drømmetydning virkelig god, at have med sig. Han havde ikke et stort opslagsværk med symboler eller forklaringer. Han forholdt sig til drømmen, drømmeren, drømmerens omgivelser og den kultur drømmerens liv foregik i. Den samme drøm med det samme indhold kan betyde vidt forskellige afhængig af hvem, der drømmer.

Drømmetydning og symbol opslagsværker

Det er netop problemet med fastlåste drømmesymboler er, at selvom nogle symboler kan bruges af alle mennesker, så kan der være afvigelser og drømme er i høj grad individuelle. Så når du vil tyde eller måske rettere forstå din drøm, så handler det meget om, at mærke og betragte drømmen ud fra dig selv og din egen virkelighed. Hvis du drømte om en ko, hvad ville den så betyde for dig? Måske er du vokset op på landet og forbinder koen med hygge og ro, det kan være du har været på dyrskue som barn og er blevet forskrækket af pludselige bevægelser fra en ko. Koen har derfor meget forskellig betydning i de to situationer.

De gængse symbol leksikoner og muligheden for, at google sig til en betydning af et eller andet element i drømmen gør det nemt, at fastlåse sig og ikke rigtig mærke efter, hvad det i virkeligheden er drømmen vil fortælle. De færreste har drømme som faraos, der fortæller om et helt land. De færreste har ansvaret for et helt land. De fleste drømme hos almindelige mennesker handler udelukkende om dem selv. Deres personlighed, livsvilkår, ressourcer, muligheder og udfordringer. Drømmetydning kan give et virkelig godt indblik i hvad der sker i dit liv lige nu, hvad det er du skal have fokus på. Du får et helt nyt perspektiv på de udfordringer du måtte stå i samtidig med, at dit ubevidste sind så godt som altid præsenterer dig for det skridt, der skal tages for at løse situationen.

Det sværeste ved at arbejde med sine egne drømme er …. selverkendelse. Det er de drømme, som fortæller os noget vi egentlig godt ved, men har svært ved at stå ved eller tage til os. Desværre er det skridt ikke altid det, som vi i vores bevidste og rationelle dagligdag har lyst eller mod til at tage.

Der er flere former for drømme. Der er oprydningsdrømmene, som i virkeligheden bare er et virvar af informationer om dagens oplevelser, der flyder rundt i drømmen. Det kan kaldes dagsrester, og de drømme er der ikke meget information, at hente i. Så er der informations eller budskabsdrømmene. Informations og budskabsdrømmene indeholder information om lige nu. De giver indsigt i hvad der er vigtigt lige nu, hvilke problemer eller udfordringer der er. Oftest viser denne type drømme også hvor løsningen ligger. Den sidste type drømme er af mere spirituel karakter. De spirituelle drømme er retningsgivere i forhold til religion og spiritualitet. De spirituelle drømme kan meget ofte tolkes eller tydes på samme måde, som information og budskabsdrømmene. Alligevel blive de behandlet for sig selv, fordi det kan give en anden form for indsigt, at arbejde med denne type drømme i en bredere ramme.

 

Drømmetydning af dine egne drømme – hvordan starter du?

Hvis du gerne vil i gang med at tyde dine egne drømme. Hvis du allerede har prøvet lidt og er nysgerrig på mere om drømmetydning. Så har du mulighed for at få en guide til drømmetydning lige her.

Guiden er under opdatering