COACHING – STRUKTUR OG PLANLÆGNING – DIN VEJ TIL MÅLET

COACHING

Coaching betyder i sin oprindelse træning. Træning, som bygger på, at den viden og erfaring, der allerede er til rådighed. I Coaching stilles spørgsmål, der åbner for fastlåste tanker og det giver adgang til nye muligheder, når tingene ses fra en anden vinkel end den man allerede kender rigtig godt.

En coaching session tager udgangspunkt lige der hvor du er nu – og leder hen mod det sted, hvor du gerne vil være. Coaching er effektiv til helt konkrete problemstillinger, der skal handles på.

Coaching er mere konkret og handlingsorienteret end terapi og er derfor god til emner, hvor der ikke er så mange følelser involveret, men mere et behov for at få øje på nye veje eller muligheder. I coaching handler det om at få stillet de spørgsmål, der ændrer fokus. Det gælder om, at få hele landkortet bedt ud, så du får det fulde overblik over alle dine muligheder. I coaching arbejder du med alle de alternative veje, der findes – og finder præcis den vej, der passer til dig.

I en ren coaching session arbejder du med dit mål og jeg hjælper dig med, at belyse de muligheder og konsekvenser, der er for dig ved hvert enkelt mulighed. På den måde kan du bedre tage de valg, der er gode for dig.

Mulighed for at bruge andet end coaching i forløbet

Det kan også være, at du har brug for mere sparring eller mentoring inden for de områder, hvor jeg har en viden, der kan hjælpe dig. Det kan være du har brug for coaching i forbindelse med dit job som projektleder, din rolle som mor eller et andet område, hvor du føler at en med viden på området kan give en bedre coaching. En coaching med udgangspunkt i dig.

Netop fordi coaching skal handle om dig og vise dig vejen igennem dine udfordringer, så kan det være en fordel at trække på flere discipliner. Tilføje lidt mentoring, lidt terapi, lidt personlig sparring…

Uanset hvordan et coaching forløb sættes sammen vil udgangspunktet være dig, din udfordring og dine muligheder for at nå dit mål af den simplest mulige vej.

 

Med coaching fra mulighed til plan

Coaching tager udgangspunkt i, at du allerede selv kender svaret og vejen. Din opmærksomhed og dit fokus har bare ikke været på mulighederne og ressourcerne – den kan have været på forhindringerne eller begrænsningerne. En anden grund til at du kan have brug for coaching er, at du måske ikke har haft dit fokus det rigtige sted. Det er nemlig meget nemt, at bruge sin energi forkert. Med en plan lavet i en coaching vil du få både de kortsigtede og de langsigtede hensyn med. I coaching kommer coachen ikke med muligheder eller løsninger, da udgangspunktet er, at du selv ved hvad der vil passe i dit liv. Det er målet med en coaching, at de selv skal få øje på alt det du allerede ved, men ikke har været opmærksom på. Måske har du bare glemt, at du allerede godt ved hvordan du skal nå målet eller hvad forhindringen er. Det kan du finde frem igen gennem coaching.

Coaching kan handle om mange ting både rent konkrete ting som bolig, økonomi og job eller de mere følelsesmæssige ting, som at finde en kæreste eller omvendt få en god skilsmisse.

UDGANGSPUNKT I DIG

Ved hjælp af gode spørgsmål finder du frem til den løsning, der passer dig og dit liv. Du får en helt konkret plan med hjem, som du kan vælge at følge – Planen indeholder den vej, der passer dig – om det er den hovedvejen, omvejen, sidevejen, bagvejen eller afhænger af dit ønske.

Coaching kan ske over skype i stedet for ved personligt fremmøde i Roskilde.

Du kan læse mere om coaching på wikipedia

Book en tid hos Lisbeth Lysdal

Book en tid allerede i dag, hvis du ønsker støtte til at finde din vej…

Modtag guide til drømmetydning - klik her
Luk
Privatlivspolitik