SamtaleTerapi kan have mange former

Terapi er ikke mere en terapeut i lænestol, pibe i munden, blok i skødet og klienten på en sofa

 

Der er sket meget siden den freudianske psykoanalyse, som er oprindelsen til den karikatur.

I dag har terapi mange former. Så der er en form, der passer til den enkelte. Alle er effektive på hver deres måde, så hvilken terapiform du vælger er et spørgsmål om personlig præference.

“De betydningsfulde problemer, vi har kan ikke løses med den samme tankegang, hvormed vi skabte dem„ – Albert Einstein

Hvad er terapi så?

Ordet terapi stammer fra græsk – og betyder bogstaveligt – helbredelse eller healing. En mindre bogstavelig oversættelse vil være: At støtte, bringe i balance eller vise vejen. Det sidste er nok mere beskrivende for det du vil opleve, når du besøger mig i klinikken.

Som Einstein citatet antyder, så skal der ofte lidt mere til end en samtale. Formentlig ved du allerede selv godt hvordan du har det. Ofte ved du også godt hvorfor. Det er bare ikke helt nok, at snakke om det. Der skal noget mere til.

Terapi hos mig består af en kombination af samtale, øvelser inspireret af NLP, hypnoterapi, regressionsterapi, åndedrætsterapi, healing og teknikker udviklet gennem mange, mange  timer med klienter.

 

NLP et rigtig godt udgangspunkt i terapi, der handler om:

  • at få det bedre, blive gladere
  • opleve indre ro
  • blive mere afbalanceret
  • kunne sige fra
  • komme ud af angst
  • slippe en fobi
  • få bedre søvn kvalitet
  • slippe traumer
  • få bedre selvværd
  • finde sin feminine eller maskuline side frem
  • og hvad jeg ellers hjælper med dagligt

Som terapiform tager NLP udgangspunkt i antropologi og ikke i psykologi.

hypnoterapeut i roskilde Lisbeth Lysdal

Lisbeth Lysdal

Lisbeth Lysdal har kontor i Fredericia og arbejder med indre rejser, hypnoterapi og coaching. Online og offline.

Hun har arbejdet som terapeut på fuld tid siden 2013. Hun er certificeret gennem "International Association of Counselors and Therapists" (IACT),  Michael Newton Institute og Institute for Quantum Consciousness

Et andet udgangspunkt

Den store forskel er at langt de fleste former for psykologi, har deres afsæt i noget, der ikke virker. NLP’en har fokus på det der virker, altså tankemønstre hos mennesker med naturtalent på et givent område.

Hvis man spørger Richard Bandler en af grundlæggerne af NLP, så er NLP faktisk slet ikke terapi, NLP er at lære, at tage lederskab over hvordan din hjerne fungerer. Det er også grunden til, at jeg ind imellem bruger begrebet NLP terapi – for NLP er i sig selv ikke terapi. Når jeg anvender NLP i terapi, så er det terapi hvor jeg anvender viden og effektive teknikker, der kommer fra NLP.

Hvis du har lyst til at læse mere om Richard Bandlers syn på NLP og terapi, så er der en glimrende artikel på engelsk her

Målet med terapi er, at du opnår indsigt i dine egne tanker og følelser. Så du bliver i stand til at ændre de ting i dit liv, som du ønsker anderledes. I terapi arbejder du både med at finde dine ressourcer frem, og fjerne eventuelle forhindringer.

Terapi handler ikke om at blive en anden, det handler om at blive dig selv.

Som et eksempel kan NLP terapi anvendes i forbindelse med overvægt. På netdoktor kan du læse om NLP og vægttab.

Hvordan er vigtigere end hvorfor

I terapi arbejdes med et mål i fremtiden. En adfærd, følelse, tanke du ønsker skal være anderledes. Det betyder, at der i hver session arbejdes med et konkret mål. Det er ikke bare en snak om hvordan du har det. En session vil indeholde snak, for at finde ind til dit ønske om forandring, det du ønsker dig i forhold til din verden – job, familie, relationer eller hvad du nu end er du går og tumler med. Når målet er klart og tydeligt, vil der blive arbejdet med de effektive teknikker, som er udviklet ved at undersøge ord, tanker og handlinger hos mennesker, der naturligt har det, som du ønsker dig. Det er denne tilgang, der gør NLP terapi, så effektiv.

Det kan være godt, at få kroppen med

I terapi er selve samtalen effektiv – fra mange sessioner og gennem modelling, som er fundamentet i NLP. Så ved man, at det i mange tilfælde er nødvendigt, at få kroppen med. I de øvelser og teknikker jeg bruger i terapi, kan det være en stor hjælp at bevæge sig rundt på gulvet. Det bliver muligt at træde ind og ud af tilstande, se tingene fra en anden vinkel, bevæge sig i tid. Selve bevægelsen styrker fleksibiliteten og hjælper dig til at integrere nye perspektiver. Denne måde at arbejde på anvendes kun, når det føles trygt og naturligt. Der er altså ikke opstillede skuespil, hvis du som klient ikke har det godt med det.

Terapi er ikke bare et quick-fix

Løser terapi så noget? Der er nogen, der har det indtryk, at hurtigt virkende terapi handler om, at springe over hvor gærdet er lavest. Det er i et vist omfang rigtigt. De terapiformer jeg bruger tager udgangspunkt i, at arbejde med det, der er vigtigt at arbejde med. Den forskel, der virkelig gør en forskel. Så i de tilfælde hvor det har betydning, at få ryddet op f.eks erindringer eller hændelser fra barndommen, så vil dette indgå som en naturlig del, samtidig med, at fokus er fremadrettet.

Nogle gange er det vigtigt at forstå hvordan og hvorfor tingene er gået i hårdknude eller blevet kaotiske. Mange og måske også dig, slår sig selv i hovedet med, at de ikke bare kan : lade være med at please, sige fra, slippe sukkeret, tage sig sammen, komme af med angsten eller noget helt andet.
Der er altid en god grund til, at det er blevet sådan og det har intet med viljestyrke eller manglende evner at gøre. Der er helt simple forklaringer, som ofte kan være gode at kende til for at skabe et nyt udgangspunkt. Det er meget nemmere at løse et problem, hvis problemet i sig selv ikke er forkert.

Du kan læse om hvordan andre har oplevet terapi hos mig på siden Testimonials

Vi kan ikke ændre på det der er sket, vi kan ændre måden vi tænker på det. NLP terapi handler netop om, at ændre måden vi tænker – og ikke bare tankerne i form af de ord vi siger til os selv. Tankerne skal her forstås, som den helhed, der udgøres af det billede, den lyd, den følelse i kroppen, som hører til når man tænker de ord. Udgangspunktet er altid din opfattelse af verden, og den ændring, som du ønsker.

 

 

Mange hverdagsproblemer hænger sammen med vores relationer

Mennesker lever ikke på en øde ø, og de fleste følelser og reaktioner opstår i forbindelsen med andre mennesker. Det at andre er der for os, eller det, at de ikke er der. Bare det, at vi tænker på andre kan skabe de følelser, som bringer os i en mindre ressourcefuld tilstand. Rigtig mange af de emner, mennesker kommer i min klinik har udfordringer, der bunder i dårlige relationer. For ikke at sige alle, for nogen gange handler det om relationen til dig selv. .

Sproget i terapi er meget mere end det talte ord

Sproget har stor betydning i terapi. De fleste af os tror, at vi bare vælger tilfældige ord. Den samme historie kan dog fortælles på mange måder. Hvordan du vælger at fortælle om en oplevelse fortæller meget om hvordan du har det med oplevelsen. De ord du vælger, din vejrtrækning mens du fortæller, hvor mange fagter du laver, hvor du kigger hen, hvilken tonation du bruger.

Derfor er det nok  at fortælle den korte version og bruge tiden i sessionen på at skabe en forandring. Nogle har brug for at fortælle, måske er der virkelig aldrig nogen der har lyttet, og det skal der også være plads til i terapirummet. Der vil derfor ikke være to sessioner, der er ens. Hver enkelt session bliver tilpasset det du har brug for. Dog skal der ikke ret meget til, for at man kan arbejde i dybden og skabe den ønskede forandring.

Hvis du vil arbejde i grupper, så udbyder jeg jævnligt workshops eller uddannelsesforløb, der kan bruges som en del af din personlige udvikling.

Du kan læse videre om nogle af de teknikker jeg bruger i basis terapi sessionerne. Nogle kan kombineres andres bruges i selvstændige sessioner, eventuelt som en del af et forløb:

I 26 år har jeg oplevet generne ved høfeber fra begyndelsen af foråret og frem til sidst på sommeren. Ud over konventionel medicin har jeg afprøvet fx zoneterapi og homøopati. Intet har dog haft den store effekt. Hos Lisbeth blev jeg foreslået 3 sessioner med bl.a. hypnose i håb om at fjerne årsagen til min høfeber. Allerede efter første session var alle symptomer forsvundet! Det har været fantastisk bare at kunne nyde en sommer! Jeg er utrolig glad for at have mødt Lisbeth, som med sin ro og empati fik guidet mig trygt gennem min første hypnosebehandling nogensinde. Jeg har kun følt mig ”i gode hænder” hos Lisbeth…

Laila

Livet mellem livene Rejser og Kvantebevidsthedsrejser tilbydes kun efter aftale.
Er du interesseret, så kontakt mig på mail eller SMS

Jeg tilbyder tankemassage:

Indre rejser

Hypnoterapi

Samtaleterapi

Coaching