NLP terapi er en blid og effektiv form for terapi

NLP terapi

NLP terapi er terapi baseret på teknikker fra NLP. NLP er udviklet ved, at analysere hvad mennesker, der allerede er gode til noget gør helt naturligt.Det betyder, at terapien er blid og samtidig effektiv.

“De betydningsfulde problemer, vi har kan ikke løses med den samme tankegang, hvormed vi skabte dem„ – Albert Einstein

Ordet terapi stammer fra græsk – og betyder bogstaveligt – helbredelse eller healing. En mindre bogstavelig oversættelse vil være: At støtte, bringe i balance eller vise vejen. Det sidste er mere beskrivende for hvad NLP terapi er. Hvis man spørger Richard Bandler en af grundlæggerne af NLP, så er NLP faktisk slet ikke terapi, NLP er at lære, at tage lederskab over hvordan din hjerne fungerer. Det er også grunden til, at jeg her bruger begrebet NLP terapi – for NLP er i sig selv ikke terapi, NLP terapi, som jeg opfatter det, er terapi, hvor jeg anvender den viden og de effektive teknikker, der kommer fra NLP.

Hvis du har lyst til at læse mere om Richard Bandlers syn på NLP og terapi, så er der en glimrende artikel på engelsk her

Målet med NLP terapi er, at du opnår indsigt i dine egne tanker og følelser. Så du bliver i stand til at ændre de ting i dit liv, som du ønsker anderledes. I NLP terapi arbejdes både med at finde dine ressourcer frem, og fjerne eventuelle forhindringer.

Som et eksempel kan NLP terapi anvendes i forbindelse med overvægt. På netdoktor kan du læse om NLP og vægttab.

NLP terapi har fokus på hvordan, det er ikke så vigtigt hvorfor

I NLP terapi arbejdes med et mål i fremtiden. En adfærd, følelse, tanke du ønsker skal være anderledes. Det betyder, at der i hver session arbejdes med et konkret mål. Det er ikke bare en snak om hvordan du har det. En session vil indeholde snak, for at finde ind til dit ønske om forandring, det du ønsker dig i forhold til din verden – job, familie, relationer eller hvad du nu end er du går og tumler med. Når målet er klart og tydeligt, vil der blive arbejdet med de effektive teknikker, som er udviklet ved at undersøge ord, tanker og handlinger hos mennesker, der naturligt har det, som du ønsker dig. Det er denne tilgang, der gør NLP terapi, så effektiv.

Det kan være godt, at få kroppen med

I NLP terapi er selve samtalen effektiv – fra mange sessioner og gennem modelling, som er fundamentet i NLP, ved man, at det i mange tilfælde er nødvendigt, at få kroppen med. I NLP terapi sker det gennem øvelser og teknikker, der laves ved at gå skridtene på gulvet. Flytte sig rundt og rent fysisk se tingene fra flere vinkler. Denne måde at arbejde på anvendes kun, når det føles trygt og naturligt. Der er altså ikke opstillede skuespil, hvis du som klient ikke har det godt med det.

Ikke bare et quick-fix med NLP terapi

Der er nogen, der har det indtryk, at NLP terapi handler om, at springe over hvor gærdet er lavest. Det er i et vist omfang rigtigt. NLP Terapi bygger på, at arbejde med det, der er vigtigt at arbejde med. Den forskel, der virkelig gør en forskel. Så i de tilfælde hvor det har betydning, at få ryddet op f.eks erindringer eller hændelser fra barndommen, så vil dette indgå som en naturlig del, samtidig med, at fokus er fremadrettet. Afhængig af hvordan man har det med hypnose, så er der hos mig mulighed for at anvende hypnose/hypnoterapi til, at komme helt til bunds i tidligere erindringer. Hvis du ikke er tryg ved det, så findes der teknikker i NLP terapi, der kan anvendes.

Du kan læse om hvordan andre har oplevet NLP terapi hos mig på denne side Testimonials

Vi kan ikke ændre på det der er sket, vi kan ændre måden vi tænker på det. NLP terapi handler netop om, at ændre tankerne – og ikke bare tankerne i form af de ord vi siger til os selv. Tankerne skal her forstås, som den helhed, der udgøres af det billede, den lyd, den følelse i kroppen, som hører til når man tænker de ord. Udgangspunktet er altid din opfattelse af verden, og den ændring, som du ønsker.

Mange hverdagsproblemer hænger sammen med vores relationer

Mennesker lever ikke på en øde ø, og de fleste følelser vi har opstår i sammenhæng med andre mennesker. Det at andre er der for os, eller det, at de ikke er der. Bare det, at vi tænker på andre kan skabe de følelser, som bringer os i en mindre ressourcefuld tilstand. Rigtig mange af de emner, mennesker kommer i NLP terapi for handler netop om relationer. Enten relationen til andre eller relationen til dem selv.Det er en af grundene til, at NLP terapi er så effektiv, den bygger på NLP, der har fokus på sproget.

NLP terapi bygger på sprog

Sproget i bred forstand. NLP terapi beskæftiger sig med kropssprog, stemmeføring og de ord vi bruger, måden vi sætter sætninger sammen på. Derfor vil NLP terapi give viden om baggrunden uden, at der skal fortælles historier i timevis. Der skal ikke ret meget til, for at man kan arbejde i dybden og skabe den ønskede forandring.

Hvis du vil lære mere om NLP, så er der mulighed for at deltage i gratis foredrag med mig eller mine kolleger på NLP Skolen.

Du kan læse videre om de terapiformer jeg ofte kombinerer med NLP terapien her:

Book en tid hos Lisbeth Lysdal

Book en tid allerede i dag, hvis du ønsker støtte til at finde din vej…

Modtag guide til drømmetydning - klik her
Luk
Privatlivspolitik