De fleste mennesker oplever et eller flere sjælemøder i løbet af deres liv. Har du prøvet, at møde en person, og have den der sære følelse af at have mødt dem før. Det kan være, at oplevelsen er gensidig. I finder sammen ud af, at i engang mødtes til en fjern kusines bryllup eller har gået i byen samme sted, da i var unge.

Måske lykkes det ikke at finde det sted, hvor i har mødt hinanden før. Så bliver det måske til et kort skuldertræk og en tanke om, at så var det nok bare en der lignede.

Måske har i mødt hinanden før, bare ikke i dette liv. Det kan være, at det er en sjælelig forbindelse der skaber følelsen af genkendelse.

Øjenkontakt gør det nemmere at genkende en anden sjæl

Det sker ofte at en anden sjæl genkendes ved øjenkontakt

Hvordan opleves sjælemøder?

I 2016 var jeg til den første verdens kongres i Michael Newton Institute. Det foregik på et kloster i den amerikanske stat Maryland. Jeg ankom aftenen før kongressen startede. Lige efter at have lagt min bagage på det tildelte værelse, gik jeg ned i spisesalen. Jeg kunne lige nå aftensmaden. Der ved bordet sad 6 mennesker. Selvom jeg ved at jeg aldrig havde mødt nogen af dem før, så var der en følelse af at sætte sig til rette ved et bord med gamle venner. Behøver, jeg at sige, at det var en fantastisk uge.

Nogle af de mennesker har jeg stadig tæt kontakt med gennem det frivillige arbejde i Michael Newton Institute både som mentor for terapeuter under uddannelse, i forskningskomiteen og gennem personlig sparring og udveksling. Andre har jeg ikke haft kontakt med siden konferencen.

Oplevelsen på verdenskongressen er selvfølgelig særlig, fordi det er så specialiseret et felt. Der er så få terapeuter på verdensplan, der er tilknyttet lige præcis den ramme. Så hvis der virkelig er aftaler, der indgås i den store afgangshal, før livet starter. Så giver det mening, at vi der aftalte at samarbejde om at bruge netop den Michael Newtons metode. Der kan hjælpe mennesker med at blive genforbundet med deres sjæl, og se livet fra et højere perspektiv.  I det perspektiv har sjælemøderne og genkendelsen lige på det tidspunkt også været en del af aftalen.

Opdager man altid at det er et sjælemøde?

Det helt korte svar er nej. Nogle opdager først ved nærmere bekendtskab eller dybere samtale, at der er en samklang. Noget mere, der ikke bare handler om et menneskeligt fællesskab. Oplevelsen af at det stikker dybere. Andre møder opdager man måske slet ikke.

Når jeg guider mennesker til livet mellem livene, og de møder de sjæle de har valgt at arbejde sammen med i dette liv. Så er der nogle gange sjæle de genkender fra korte møder eller tidligere oplevelser, hvor kontakten har været kortvarig. Alligevel har det gjort et stort indtryk og haft en form for varig effekt.
En venlig bemærkning ved et busstopsted, en hændelse på godt eller ondt, der gav anledning til et skift i retning i livet eller tanke.

Sjælegruppen mellem liv – en personlig oplevelse

På min egen første rejse til livet mellem livene blev jeg modtaget af en gruppe på 7 sjæle. De 3 genkendte jeg med det samme. Min far, min farmor og så en bekendt fra mit studie, som jeg aldrig har haft ret meget kontakt med og heller ikke får meget kontakt med. Jeg ved dog, at netop den person og genkendelsen har været vigtig for min udvikling i det her liv. Netop fordi genkendelsen og den dybe samhørighed på sjælsniveauet ikke betyder, at den samme samhørighed eller nære kontakt skal eksistere i dette fysiske liv. Den erkendelse og indsigt er betydningsfuld i mit daglige arbejde med mennesker.

De sidste 4 sjæle kunne jeg ikke genkende. Da jeg så genhørte optagelsen af sessionen flere år efter, opdagede jeg, at jeg har mødt 2 af de sjæle i den mellemliggende periode. Den ene er nu en nær ven, som virkelig betyder noget for mig, og min personlige udvikling. Den anden en fjern relation, som jeg endnu ikke helt har gennemskuet meningen med. Så her må tiden vise hvorfor, det møde er så vigtigt, at genkendelsen er der.

Oftest har sjælemøderne en særlig betydning. De giver en mulighed for at forbinde sig dybt til sin egen sjæl, opleve sårbarhed og kærlighed. Sjælemøderne er en chance for at få spejlet alle de dele i os selv, som vi har mistet og det hjælper os til at hele de gamle sår.
Det kan føles som på engang at blive sprængt i tusind stykker og samtidig opleve, at der opstår en dyb ro.

Når vi i det fysiske liv på Jorden møder sjæle, som vi er forbundet til, så er der 3 forskellige typer oplevelser.

Oplevelsen af sjælemøder

  1. Vi opdager det ikke, og måske er det først i forbindelse med en indre rejse senere i livet. Til tidligere liv eller livet mellem livene, at vi opdager, at der er en sjælelig forbindelse.
  2. Vi opdager det hen ad vejen, måske er der en intuitiv fornemmelse af at dette menneske har en betydning i vores liv. Der er noget dybere, de skal hjælpe os med eller at vi skal hjælpe dem. Hvis ikke den intuitive kontakt er der fra start, så vil der ofte være fornemmelsen af deja-vu i kontakten. Fordi din sjæl husker aftalen om mødet, og derfor lever op til sin del af aftalen.
    Det kan også være, at der bare er en vedvarende nysgerrighed omkring den person. Så en dag er der noget i kontakten, der skifter. I de sjælemøder opstår en indre vished, om at der er noget dybere i spil i netop den relation. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke nødvendigvis betyder at relationen skal forandres af den grund. Blot af den har potentialet til at blive noget andet og dybere.
  3. Genkendelsen med et samme. En umiddelbar følelse af samhørighed, og en oplevelse af at have kendt hinanden altid. Der er ingen sommerfugle i maven eller svaghed i knæene, blot en dyb følelse af noget velkendt og en følelse af at komme hjem.
sjælemøder mellem venner

Sjælevenner har ikke nødvendigvis samme alder

Hvor mange sjælevenner har man?

Hvis vi kigger på beretninger fra livet mellem livene, så består den primære sjælegruppe af 7-12 sjæle, som man har et særligt nært forhold til. Så er der de sjæle vi arbejder sammen med om særlige opgaver, oplevelser og opdyrker særlige talenter med. De grupper består også af 7-12 sjæle, og man kan godt være medlem af flere forskellige studiegrupper.
Der er også samarbejde med nabogrupper og grupper længere væk, gennem mange liv kan vi have samarbejdet med mange sjæle fra andre grupper. Sjælemøderne sker for at skabe lige nøjagtigt de oplevelser og hændelser, er er brug for. De oplevelser, der kan støtte vores udvikling og bringe os tættere på at opleve vores essens også i de fysiske liv.

I sidste ende er vi alle forbundet og skabt af det samme ophav. Alt er et, så vi er alle sjælevenner, der er bare nogle sjæle vi kender bedre end andre.

Er der en primær sjæleven?

Det spørgsmål er lidt mere komplekst. Baseret på viden fra tusinder af livet mellem livene sessioner rundt om på kloden, så er der små grupper af sjæle, der arbejder tæt sammen. I bøgerne Sjælerejser og Sjæleskæbner omtaler Michael Newton primære sjælevenner. Disse sjæle er dem vi har arbejdet sammen med i mange liv. De kan have haft forskellige roller: partner, bror, søster, ven, ungdomskæreste, forælder o.s.v.

Det kan også at en sjæl splitter sig op og lever livet i 2 kroppe. Nogle gange endda i nærheden af hinanden og andre gange vidt forskellige steder på kloden. Det sker for at forstærke bestemte oplevelser eller få forskelligt perspektiv på særlige vilkår eller omstændigheder i livet. Hvorvidt sjælen vælger at inkarnere i 2 maskulin og feminin, for at genforenes med sig selv i det fysiske liv ved jeg ikke. Det er et koncept med nogle interessante perspektiver på den spirituelle udvikling og sjælens måde at opleve sig selv på i det fysiske liv. Dog er der en risiko for, at forestillingen om at der er et enkelt menneske, der kan fuldende en forhindrer at man lever livet fuldt ud og søger at blive hel i sig selv. Alligevel er der alt mulig grund til at være nysgerrig i forhold til twin flame konceptet.

.

Sjælemøder er ikke ukomplicerede

De dybe sjælemøder, der kan spejle en fuldstændigt indeholder ikke den biokemiske reaktion af forelskelse med sommerfugle i maven og bløde knæ. Det giver derimod en dyb følelse af samhørighed, ubetinget kærlighed og en følelse af at komme hjem. En dyb indre ro og en glæde bare ved at vide at den anden eksisterer og findes i denne verden.

Forelskelse kan forekomme, og kan føre til et livslangt partnerskab. De særlige og dybe sjælemøder er ikke nødvendigvis grobund for et: de levede lykkeligt til deres dages ende. Af de møder jeg kender til, som er endt med et længere romantisk forhold, så oplever de par lige så mange op og nedture som alle andre.

 

*Denne artikel tager udgangspunkt i et spirituelt livssyn, hvor hvert menneske har en sjæl og er et udtryk for forfatterens opfattelse på det tidspunkt artiklen er skrevet.