Loven om tiltrækning virker ikke i sig selv.

Loven om tiltrækning virker – men det kræver mere end bare at ønske.

Loven om tiltrækning, jeg er næsten sikker på at du har hørt om den. Det kan godt være, at du bare har set noget om den i en reklame på internettet, hørt en bekendt snakke om den eller måske endda læst en artikel.

Det med loven om tiltrækning er sådan en af de sjove ting, du kan støde på. En af de ting, hvor man tænker, ahhh, kan det nu også være rigtigt – er der virkelig noget om det – altså det der med loven om tiltrækning i det hele taget?

Her får du mit svar. Det findes i en kort og i en noget længere version. Det korte svar er ja – loven om tiltrækning virker. Det noget længere svar er nej – loven om tiltrækning virker ikke i sig selv eller det vil sige…. for de fleste skal der lidt mere til for, at få loven om tiltrækning til at virke.

 

 

Hvis du ligner mig – bare en lille bitte smule. Så vil det kræve en forklaring, og den vil jeg give dig her. Jeg vil såmænd også give dig svaret på hvordan du får den til at virke – loven om tiltrækning. De fleste steder, hvor du hører eller læser om loven om tiltrækning – så er det noget med “energi” og sende den “rigtige vibration” ud.

Hvis du har prøvet det – at sende et ønske ud i universet og du så har fået hvad du ønsker dig. Ja så er du nået langt. For de fleste mennesker er det desværre ikke helt så let.

Det er heller ikke magi. Der er bare en række ting, der skal være på plads for at det virker. Spørgsmålet er nemlig om du overhovedet

 • har lyst til, at gøre det der skal til.
 • ved hvad det er du virkelig ønsker dig.
 • har støttende tankemønstre.
 • kan være åben for at løsningen viser sig anderledes end du troede.
 • er i stand til at slippe målet/ønsket

Det vil du opdage undervejs. Allerførst vil jeg lige give dig en lille historie fra sidste sommer.

En lille historie om effekten af loven om tiltrækning

Jeg havde sammen med min familie en gruppe venner på besøg. Sommer og grill og snak om løs og fast. Flere havde jeg ikke set rigtig længe, så de var jo interesserede i hvad det nu var jeg lavede med det hypnose.

Kan du hypnotisere mig til, at få flere penge spurgte en af dem, og jeg svarede ja – men, der er noget du skal vide. Jeg kan nemlig godt med hypnose hjælpe dig  i forhold til, at have penge og til få penge. Nu er det bare sådan, at jeg ikke kan trylle, og de famøse pengetræer vokser ikke vores baghaver. Så resultatet af, at arbejde med en målsætning omkring penge, vil også i hypnose være, at du fremadrettet vil få en adfærd, der passer til at have penge og få penge.

Det vil for de fleste helt almindelige mennesker, som dig og mig, betyde brug de penge du allerede har på en ny måde, der giver større følelse af at have penge og tjahh, så tjene flere penge – Det kan du gøre ved, at få et højere lønnet job, udnytte en god ide du har eller noget helt andet. Forskellen vil være, at fordi du har sat dig målet og lagt din intention i at nå det. Du har fjernet dine personlige forhindringer, og dermed føler det er værd, at gå efter. Så vil du få den adfærd, der for dig passer til at få flere penge. Du vil måske uden, at du egentlig lægger mærke til det, begynde at gøre ting du aldrig har gjort før, som vil få dig ind på det rigtige spor.

Det er det, der efter min mening ligger i loven om tiltrækning.

En bog gik sin sejrsgang

Det lyder nemlig så nemt, tænkt der findes en hemmelig universel lov – loven om tiltrækning, som gør at man kan få lige det man ønsker sig. Bogen hedder  “The Secret”  af Rhonda Byrne. Hvis du gerne vil have alle glansbilled eksemplerne fra om mere eller mindre kendte mennesker, der fortæller om alt det de har opnået med loven om tiltrækning, så må du have fat i bogen.

Essensen af bogen er:

 •  Ønsk
 • Sæt intention
 • Nå målet

I praksis vil det betyde – Formuler dit ønske rigtigt, Fjern dine mentale forhindringer, og gør det der skal til.

Det lyder jo ikke så svært – og så kræver det noget mere end det, der bliver fortalt af fortalere for loven om tiltrækning. Det er nemlig ikke sådan, at man kan sætte sig ned på gulvet  – sige et par magiske ord og visualisere noget, og pludselig står der en ny Audi ude i carporten ( med nummerplader, registreringsattest, forsikring o.s.v.) og det med bilen, det er selvfølgelig, bare et eksempel på hvad man kan ønske sig. Det kunne lige så godt være

 • En (ny) kæreste
 • En ny bolig
 • Et nyt job
 • En ny cykel
 • En ny ven eller veninde – eller endda flere af dem
 • …sæt selv noget ind her

 Det ville nærmest være uhyggeligt, hvis loven om tiltrækning virkede som beskrevet

Bagsiden af medaljen – tænk hvis det enkelte menneske skulle tage ansvar for alle de ubehagelige ting de oplever. Hvis vi selv skal tage ansvar for at have tiltrukket de ubehagelige dele af livet. Altså hvis det var sådan, at vi selv tiltrak alt det negative, der sker i vores liv – for mennesker dør – ikke fordi vi går rundt og tiltrækker det, fordi det nu en gang er naturens orden. Biler går i stykker, og ja ind imellem er der mennesker, der bliver fyret. Hvis der er nedgang i branchen, eller organisatoriske omlægninger, så er det bare sådan det er. Lige i det tilfælde, der vil jeg sige at loven om tiltrækning er en rimelig ubehagelig ting, fordi den pålægger os et ansvar vi på ingen måde kan tage på os.

(Og lige her handler det selvfølgelig ikke om det, vi rent faktisk kan gøre noget ved. Det er klart, at hvis man ryger – er man i en hvis grad med til selv, at tiltrække lungekræft og der findes lignende eksempler.

Alligevel giver alle trinene i loven om tiltrækning en eller anden form for mening, det skal nok bare ikke betragtes som en universel lov, men en række gode retningslinjer – så lad os give dem opmærksomhed hver for sig – så vil jeg give dig indblik i hvordan det egentlig hænger sammen og hvordan du rent faktisk kan tiltrække det du ønsker. Jeg har her valgt en version, der er lidt mere detaljeret og har 7 trin. For hvert trin får du – den gængse tilgang fra Loven om tiltrækning, og så får du den mere jordnære tilgang til hvad du skal gøre og hvad der virker.

Loven om tiltrækning i praksis

Jeg har her valgt en version, der er lidt mere detaljeret og har 7 trin. For hvert trin får du – den gængse tilgang fra loven om tiltrækning, og så får du den mere jordnære tilgang til hvad du skal gøre og hvad der virker.

1 Gå til det med afslappet sind.

Den almindelige :

I almindelige vejledninger om loven om tiltrækning handler dette først punkt om at meditere, så man får øget kraft til at tiltrække det ønskede. Det nævnes også, at dette punkt kan vælges til og fra.

Den jordnære :

Hvis jeg lige skal sætte et par lidt mere jordnære ord på dette punkt, så handler det for mig om, at du ikke skal starte på noget nyt, hvis du er i krise eller stress eller på anden måde ikke kan give dit projekt din fulde opmærksomhed. Gear ned, og giv dig selv plads til, at reflektere over hvad det egentlig er du vil. Hvordan dine livsomstændigheder er og hvad der er påvirket af. Grunden til, at gennemføre dette indledende punkt, handler om, at være tilstede i eget liv og blive i stand til, at sortere og prioritere

 

2. Hver sikker på hvad du vil og lad være med at tvivle på dig selv 

Den almindelige :

Vid præcis hvad du vil. Hvis du er usikker eller uklar, så ved universet ikke hvad det skal levere. Du sender dit ønske ud på en forkert ”frekvens” og vil få resultater du ikke ønsker. Så vær sikker på, at du har entusiasme og energi på at få dit ønske opfyldt.

Loven om tiltrækning bringer dig til målet

Loven om tiltrækning kræver et velformuleret mål

Den jordnære :

Tjah, det er jo noget så kedeligt og gammeldags som målsætning. Hvis du gerne vil opnå noget, og virkelig mener det – så skal du sætte dit ønske op som et mål. Du skal simpelthen bruge en af de utallige målsætningsmodeller der findes. En af de mest almindelige, som jeg kender fra min projektleder tid er SMART – i min NLP lærdom er den udvidet til SMARTON og lige i denne her sammenhæng giver det rigtig god mening med udvidelsen.

 

Specifik – det vil sige målet skal være helt specifikt, hvis vi tager eksemplet med bilen så vil jeg vil gerne have en bil ikke være specifikt nok – for vi kan vel blive enige om, at der er forskel på biler, og hvis det er en Audi A6 jeg ønsker, så skal det nok gribes anderledes an, end hvis jeg vil have en Kia Picanto

 

Målbart – hvordan ved jeg, at det er sket – hvad skal være opfyldt. Helt konkret og baseret på mine sanser – Jeg kan se, at jeg står med en registreringsattest i hånden med mit navn på.

 

Attraktivt (I min projektledertid, hed det accepteret, men lad det nu ligge) Hvad er det egentlig det vil give mig,  at få dette mål, denne drøm opfyldt. Med bilen kunne det være køreglæde, prestige, anerkendelse – hvad ved jeg – jeg kører rundt i en gammel renault og der er fint. Dette er derfor et punkt, hvor man kan kassere et mål, simpelthen fordi, det ikke giver mig nok – det er pludselig ikke så vigtigt – og skal man måske bruge sine kræfter på noget andet.

 

Realistisk – Ja, det giver næsten sig selv, og hvis man tillader sig selv, at være lidt ambitiøs, så er de fleste ting realistiske – så her er det måske noget med – vil jeg virkelig betale prisen. Igen, man kan ikke tage for givet, at man vinder i Lotto eller der dukker en rig onkel fra amerika op – der ender mange af den slags henvendelser i min spam mailbox og hvis jeg tror på dem, så ender jeg nok nærmere med at blive fattigere. Så vil jeg betale prisen – Bilen igen – ja, den koster penge – dels, at købe, men også hver måned. Måske bliver det realistisk af at tage et ekstra job, spise havregrød x dage om ugen, sælge … er jeg villig til at gøre det – eller skal jeg sætte mig et andet mål – måske giver det her ikke mening for mig mere – eller jeg kan vælge at vende tilbage til S – og lave mit mål for en A3 eller en Kia Picanto afhængig af hvad jeg er blevet opmærksom på undervejs

Tidsbestemt – giver næsten sig selv, hvornår skal det være opfyldt – her er en god portion optimisme og en sund realisme på sin plads – men det er vigtigt at sætte et tidspunkt på. En fast dato, så jeg ved hvad jeg sigter efter – det vil afstemme min indsats. Hvis der ikke er tid på, så kan vi begynde, at spise havregrød i morgen og det kommer dagen, hvor bilen står i carporten ikke tættere på af.

 

Overenstemmelse – Ja, det lyder lidt spøjst, lad os kalde det helhedsorienteret i stedet. Vil det gå ud over nogen eller noget, som er vigtigt for mig. Hvis jeg bor i et kvarter, hvor lækre biler bliver ødelagt, så er det måske ikke det rigtige mål, at sætte sig – måske synes jeg ikke mine børn skal have havregrød hver dag, eller de bliver mobbet, hvis de har huller i bukserne – eller jeg kan ikke tilbringe så meget tid sammen med mine venner eller familie, som jeg gerne vil, hvis jeg skal tage et ekstra job. Så hvordan passer mit ønske ind i helheden og til mig. Igen kan jeg stå inde for den pris, der skal betales ved at nå målet – hvis nej – så find en anden drøm eller et andet mål eller juster på det der skal justeres – bilmærke, model eller tid, hvis vi bruger det eksempel

 

Nutidsformuleret og positivt – Det er så lidt mere mystisk hvorfor man skal gøre det, men det har vist sig, at være effektivt, og jeg kommer tilbage til hvorfor det er smart i et af de næste punkter. Lige her, kan du bare mærke efter føles det rigtig for mig, at være i det mål eller er der noget, der ikke er helt som det skal være – ja, så må du starte forfra. Det med at formulere det positivt handler om at du skal sige ”jeg har en audi A3” i stedet for ”Jeg har ikke en Kia Picanto” – det sidste er ikke så givende og motiverende som det første – hvis det altså er det man ønsker sig.

 

 

 

3 Bed universet om det. 

Loven om tiltrækning skal gøres jordnær for at virke

Når du får det bragt ned på jorden og gjort simpelt, så hjælper universet

Den almindelige :

Bed om det du vil have, send et billed ude I universet af det du ønsker dig og universet vil svare. Se det som om det allerede var sket, at det allerede var dit. Jo mere detaljeret dit billede er jo bedre.

Den jordnære :

Er faktisk lidt derhen ad – i sidste punkt bad jeg dig formulere det positivt og i nutid. Det er nemlig en god ide – se dig selv med eller i bilen, hør de lyde, der vil være omkring dig når du kører den, mærk hvordan det føles, at sidde i den, holde på rettet, hvordan det lugter – ikke for at universet kan sende det til dig, men fordi du så ved præcis hvad du ønsker dig – hvordan det vil være, at nå i mål. Det i sig selv er motiverende og hvis alle punkter i din SMARTØF er på plads, så kan det også lade sig gøre. Det er lidt ligesom når man skal et nyt sted hen – så vil de fleste sætte deres GPS eller finde stedet i kortet. Hvis man ved hvor man skal hen, så er det meget nemmere, at finde vej.

 

4 Skriv det ned.

Den almindelige :

Start med “Jeg er så glad og taknemmelig nu da….” og slut sætningen med, at fortælle universet, hvad det er du vil have. Skriv det I nutid og undgå negationer (Det var det med hvad man ikke ville have). Hver dag skal du så lukke øjnene og gentage denne sætning for dig selv, mens du forestiller dig, at du er I målet, at drømmen er gået i opfyldelse og du er tilstede i den lige nu

Den mere jordnære :

Skriv dit mål ned, lav et visionboard eller som i den gængse tilgang, sæt tid af hver dag til, at give dit mål opmærksomhed

 

5 Mærk det. 

Den almindelige:

Mærk hvordan det føles nu, da du har tilladt dig selv, at modtage det du ønskede dig. Du skal handle, tale og tænke som om du allerede har fået dit ønske er ved at blive opfyldt. Dette er det vigtigste og mest kraftfulde trin I processen, når man anvender love nom tiltrækning. Når du tager dette skridt, så vil du ikke længere føle behovet for at få dit ønske opfyldt, for du føler, at du allerede har fået det opfyldt. Universet vil så manifestere det du føler du her

Den jordnære :

Nu hvor du har mærket, at du er i mål, og har oplevet hvordan det føles, så kan du begynde, at tage de skridt der skal til for at komme derhen. Du kan begynde at handle og tage de skridt, der skal til for at gøre din drøm/dit mål til virkelighed. Her hvor du virkelig mærker hvordan det er, at tage de skridt der skal til, så kan det også være, at du bliver opmærksom på at noget forhindrer dig i at tage de rigtige skridt. Det kan være gamle overbevisninger, mønstre, følelser, som ikke støtter dig i at nå dit mål. I dette trin, hvor du tillader dig, at mærke efter vil du opdage dine forhindringer og du bliver derfor i stand til, at lave den plan, der skal til. Det kan være, at du oplever, at du ikke fortjener en Audi og hvis det er den følelse, det mindset du går til dit mål/drøm med, ja – så kommer du heller ikke til, at gøre det der skal til. Så her er det tid til at blive opmærksom på alle de skridt du skal tage. Alle de praktiske – du kan selv lave din plan og finde veje rundt om eller over de forhindringer du mærker – eller du kan opsøge en terapeut, coach eller mentor, der kan hjælpe dig.

Det vigtige er, at du får lagt ruten ud, så du får den adfærd der passer til, at nå i mål

 6 Vis taknemmelighed

Den almindelige tilgang :

Skriv ned hvad universet har givet dig Vær taknemmelig for alt det du allerede har fået af universet. Universet har gjort mange ting for dig, så betal tilbage til universet ,så det er motiveret til også at opfylde dit næste ønske.

Den jordnære :

Taknemmelighed er godt, fordi du bliver opmærksom på de ting du har at være glad for i dit liv – og lige i denne her sammenhæng, så bliver du opmærksom på, at der faktisk allerede er mål, du har nået og dermed en god portion selvtillid, for du med en liste over mål du har nået, faktisk bliver klar over, at du godt kan nå dine mål og det er en god overbevisning, at gå til et nyt mål eller en drøm med.

 

7 Stol på universet.

Den almindelige :

Forestil dig en alternative dimension, der er næsten mangen til den virkelige verden, men I denne verden kommer alt du ønsker dig til dig med det same. Forestil dig, at du er i den dimension, og at uanset hvad du beder universe tom, så får du det. Lad være med at lede efter det du ønsker dig. Det er her de fleste går galt i byen. Hvis du holder øje, så vil du opleve, at det du ønsker dig manifesterer sig for dig. Hvis du kigger efter det, så fortæller du universet, at du ikke har det, og så vil du manifestere præcis det – ikke at have det, du ønsker. Du skal ikke overveje hvordan, hvis du tænker for meget over hvordan, så mangler du tilliden til universet.

Den jordnære :

Let røven og udfør din plan med en antagelse om, at den leder til målet, at den opfylder drømmen. Husk dit målbare bevis for, at du er i mål og fortsæt ufortrødent med din plan – det kan være, at den skal justeres undervejs, at nogle skridt i planen er lettere at udføre en andre – måske oplever du modstand – så må du finde ud af hvad det handler om og agere på det. Måske dukker flere gamle overbevisning og mønstre op til overfladen, så arbejd med dem eller få hjælp til det.

 

Loven om tiltrækning og de gamle overbevisninger og mønstre

Da du læste punkterne igennem, så bemærkede du nok  at uanset om det var den gængse eller den jordnære tilgang til loven om tiltrækning, så skulle du være overbevist om, at det kan lade sig gøre og forestille dig, at du allerede er der. Hvorfor? Fordi – hvis du går rundt med en overbevisning, der hedder ”Jeg finder aldrig en kæreste, jeg er ikke god nok til dem jeg kan lide” bare for eksemplets skyld – hvad er det så du udstråler når du pludselig står overfor ”den du kan lide” – du udstråler og har en adfærd, der passer til din overbevisning, ”Jeg er ikke god nok til dig” og du vil få en adfærd, som om du ikke er god nok – du vil simpelthen med dit nonverbale sprog, og hele din adfærd signalere til vedkommende, at du ikke er god nok – og ved du hvad – så finder den person dig ikke attraktiv.

Hvis vi vender tilbage til bil eksemplet – så gennemfører du planen, arbejder ekstra og tjener penge, sparer ved, at spise havregrød osv – når pengene så er sparret sammen og du står og skal købe bilen, hvis din udstråling så er – Jeg fortjener ikke den bil – så vil bilforhandleren uanset at du har pengene forsøge, at sælge dig noget billigere, fordi han reelt ikke tror på, at det er det du ønsker at gøre eller har råd til. Han tænker nemlig ligeså meget i mersalg, reservedele og værkstedsregninger i bilens levetid – og det sidste får han ikke, hvis han sælger dig en bil du ikke har råd til.

Hvis du nu efter denne gennemgang sidder og tænker :”Jamen, der er jo noget om universet, tiltrækning og energier”, så vil jeg sige, at uanset hvad, så vil den jordnære tilgang gøre, at du sætter den rigtige intention og opfører dig som om det vil ske. Så hvis universet skal gøres opmærksom på dit ønske og din intention, så vil det også ske med den jordnære tilgang til loven om tiltrækning.
Og den med universet og energierne og hvorfor den jordnære version kan være den nemmeste vej – det forklarer Sofie Rose her: Du er som en magnet

Hvis du har brug for hjælp til, at sætte det rigtige mål, få lavet en plan eller fjerne en gammel uhensigtsmæssig overbevisning, så er du velkommen til at kontakte mig