Hypnose er måske ikke helt som, det du forestiller dig.

Det bevidste og ubevidste forenet

Hypnose er en vej ind til det ubevidste sind

”Det var jo bare som om jeg sad og slappede af – jeg følte ikke, at jeg var væk” – sådan sagde en kvinde for nylig efter en hypnose session hos mig. ”Jeg har en helt anden fornemmelse i kroppen, jeg synes ikke rigtig, at der er sket noget”. ”Nu er jeg sådan mere – NU skal det lykkes.”  Hun havde, som mange andre ikke set ret mange billeder under hypnose. Hun havde bare en fornemmelse af noget og et enkelt billede af en situation, hvor hun stod 5 år gammel helt alene et nyt sted.

Sådan er det ofte, for mennesker, der prøver hypnose første gang. De ved nemlig ikke helt hvad de skal forvente. Du har måske hørt nogen snakke om, at de havde været hos en hypnotisør eller hypnoterapeut, men de havde ikke været i hypnose. Det hører dog til sjældenhederne, at en klient ikke kommer i hypnose. Oftest skyldes det, at de har en ide om hvordan hypnose skal føles, og det var så ikke det de oplevede under deres hypnose session.

En veluddannet hypnotisør eller hypoterapeut kan se og styre hvor dyb en trance du er i. De har også forskellige muligheder for at lave test, der kan vise dig, at du rent faktisk er i hypnose. Det er bare ikke altid, at de gør det. Nogen gange vil det forstyrre din hypnose session, og i andre tilfælde er det uhensigtsmæssigt at andre grunde.

Der er dog et par grundlæggende ting, at sige om hvordan hypnose føles

 • Vejrtrækningen bliver roligere, tungere, dybere
 • Du kan stadig høre hvad der foregår omkring dig, du lader dig bare ikke forstyrre
 • Du kan mærke, at du bliver tung i kroppen

En almindelig forventning til en hypnose session er også, at man ser en masse billeder og får tydeligt at vide, hvor man var henne eller hvad man skal gøre i en given situation. Det sker, det sker bare ikke hver gang.

Hvert enkelt menneske oplever hypnose på deres egen måde. Nogle ser rigtig mange billeder men kan ikke fornemme stemninger eller høre lyde. Andre har fornemmelsen af hvad der sker, eller bare af at der sker noget, andre høre lyde eller sætninger. Så er der også en stor gruppe, der bare har fornemmelsen af, at have været dybt afslappende under deres hypnose session uden at have oplevet noget som helt.

Det er alt sammen helt normalt og det virker alligevel. Måske er det nogengange endda en fordel for dem, der ikke får billeder fordi deres bevidsthed og logiske tanker, ikke begynder at tolke, fordreje eller undskylde. Som klienten jeg citerer i starten af denne artikel, så kan der måske bare føles en forandring, en ændring i en grundfølelse efter hypnose sessionen. I det tilfælde er målet jo nået uanset, hvordan det føltes, at være i hypnose.

Fra min position som hypnoterapeut kan jeg ofte se en stor ændring i ansigtsudtrykket og blikket, når en klient kommer tilstede igen fra en trance efter arbejde med hypnoseterapi.

Under en hypnose session er man ikke væk

Jeg har mødt mange mennesker, der er nervøse for hypnose eller hypnose fordi, at de tror, at man under hypnose er væk, flyver ud af kroppen eller nærmest mister sig selv. Det er langt fra tilfældet. De fleste jeg har haft i behandling med hypnose beskriver efterfølgende, at de er mere fokuserede og har en bedre følelse af dem selv.

En hypnose session i skaber adgang til hele hjernen

I en hypnose session får du adgang til alle ressourcer i hjernen

 

Når jeg som hypnoterapeut anvender hypnose som et redskab til at skabe varige forandringer, så er det netop vigtigt, at du som klient er med hele vejen. Gennem hypnosen får du adgang til de 90% af din viden, ressourcer og måder at fungere på, som ligger i dit ubevidste. Det giver bare bedst mening for dig, at du er med – altså at din bevidsthed er med, når du laver en forandring. Så din logik og forståelse også ved, hvad det er der sker og hvorfor, det har været svært for dig, at lave om.

 

 

Faktisk, så kender du allerede den tilstand, som hypnose frembringer, det er nemlig sådan at mennesker går naturligt i trance flere gange om dagen.

Hvad kan man bruge en hypnose session til?

Formålet med  en hypnose session i terapeutisk arbejde er ikke, at du skal være helt væk. Det er netop vigtigt, at du er tilpas tilstede. Så kan du nemlig tage den viden du får med dig. Så er du selv bevidst om den forandring, der er sket. Det er oftest sådan, at der vil være ændret noget underliggende. Noget, som du tidligere ikke var helt bevidst om– noget der giver den der ”anden følelse i kroppen”

En hypnose session kan bruges til rigtig mange formål, og er et effektivt redskab i mange sammenhænge.

Emner i en hypnose session kan være:

 • rygestop
 • overvægt
 • sige til og fra
 • stå ved sig selv
 • kunne holde en tale
 • mindske stress
 • overkomme koncentrationsbesvær
 • få det bedre med “besværlige” mennesker
 • … [ sæt et emne ind her]

er almindelige emner, man kan tage op i terapi. Det er emner, hvor  en hypnose session kan medvirke til, at give en dybere forståelse og mere varig forandring end andre samtale redskaber. Det sker fordi du gennem hypnose har mulighed for, at ændre på alle de historier du fortæller dig selv. Det er ikke altid til at sige præcis, hvad der er ændret – og det du kan huske, at du ændrede er måske ikke det, som du troede eller ønskede skulle ændres.  Jeg må alligevel gang på gang konstatere, at det virker. Du kan læse mere om hypnoterapi eller bestille en tid til din egen hypnose session

Sygesikringen Danmark har for nylig udgivet en artikel om de positive effekter ved hypnose og hypnoterapi. Den kan du finde her: Hypnose – en genvej til det ubevidste

 

Spirituel hypnose

Det bevidste og ubevidste forenet

Hypnose er en vej ind til det ubevidste sind

Det er også muligt, at bruge en hypnose session til mere spirituelle formål. Det er muligt gennem hypnose, at rejse tilbage til tidligere liv eller endda til stedet mellem liv, hvis man tror på det. Den type hypnose sessioner laver jeg kun, hvis jeg bliver bedt om det. Det vigtige for mig, at er at du som klient oplever en positiv forandring i dette liv. Så hvis det kan styrke din spirituelle udvikling og du selv har ønsket om det. Hvis det viser sig, at det ikke er muligt, at finde en årsag til et problem i dette liv, så kan det være et forsøg værd.

Hypnotisk salg og scenehypnose

Denne side af hypnose er jeg ret sikker på, at du allerede kender til. Enten har du været til et live show, hvor der blev brugt hypnose eller du har set en af de utallige udsendelser på tv, som viser brug af hypnose – for sjov. Umiddelbart er det ikke altid sjovt, når man sidder og ser det – og du har måske tænkt tanken, “kan det også ske for mig”. Det er kun en del af befolkningen, der umiddelbart kan komme i den dybe tilstand, der skal til – og så er det i øvrigt sådan, at man ikke kan hypnotiseres til, at gøre noget, som man ikke i forvejen kunne finde på, at gøre. Det vil sige, at mennesker på en scene, der hopper rundt og gokker som en kylling, de synes et eller andet sted selv, at det er sjovt. De har faktisk sagt ja, til at gå op på scenen og dem man ser i tv-programmerne har jo også sagt ja, til at deltage – velvidende, at de kan risikere at blive udstillet.