Der er meget information om tidligere liv i bøger, på nettet og i foredrag fra eksperter og behandlere. Formidlere med forskellige baggrund, uddannelse og opfattelse af livet.

Nogle beskrivelser er ensidige og baseret på et enkelt menneskes opfattelse eller kanalisering. Andre er større samlinger af information fra mange forskellige menneskers oplevelser.

Der er flere forskellige discipliner inden for tidligere liv. Der er de paranormale forskere, der leder efter bekræftelse på eksistensen af tidligere liv og reinkarnation. Der er de religøse, der har en bestemt opfattelse af hvad tidligere liv er og måske også en holdning til hvordan agendaen ser ud. Så er der endelig en hel masse, som er nysgerrige og åbne, hvor det er historeien og de mønstre der spiller sig ud, som er det vigtige.

Her har jeg samlet en liste over nogle af de bedste bøger jeg har læst om tidligere liv, reinkarnation og regressionsterapi. De er fordelt på forfatter. Nogle af forfatterne har skrevet flere bøger og andre kun en enkelt. Fælles for dem er, at de giver et bredere perspektiv på arbejdet med tidligere liv og regression, som behandling. De fleste af dem kan læses af ren nysgerrighed. De helt nørdede bøger, som kun giver mening for behandlere er udeladt. Det kan dog være, at jeg tilføjer dem på et senere tidspunkt.

Nogle af bøgerne er oversat til dansk og andre kan kun fås på engelsk. Enkelte bøger er udgået fra forlaget, så der må du på biblioteket eller forbi et antikvariat for at skaffe dem.

Michael Newton

Michael Newton Ph. D. i psykologi  –  Sjælerejser og Sjæleskæbner er de to vigtigste bøger fra Michael Newton. I bøgerne beskriver han den viden og indsigt omkring den åndelige verden i livet mellem livene, som de mennesker han har arbejdet med har fortalt ham. Bøgerne er opsamlingen på mere en 30 års research og mange tusind menneskers beretninger fra en dyb trance tilstand. Deres beretninger og svar på Dr. Newtons åbne spørgsmål har ved semantisk analyse ført til dels det perspektiv bøgerne bringer på et liv mellem livene, og alle de enkelt fortællinger, der er medtaget i bøgerne for at illustrere disse menneskers oplevelser. Forskningen i livet mellem livene fortsætter hos The Newton Institute, hvor du også kan abonnere på det elektroniske blad Stories of The Afterlife, som udkommer en gang i kvartalet.

Hvis du skal vælge en bog af Michael Newton vil jeg anbefale dig, at læse Sjælerejser. Den giver fundamentet for de øvrige bøger og er en god blanding af opsamling og klienthistorier.

 

Edgar Cayce

Edgar Cayce – Trancemedium og clairvoyant. En liste med bøger om tidligere liv eller livet mellem livene ville ikke være komplet uden Edgar Cayce. Han var en af pionererne inden for karmisk healing og afhjælpning af psykiske eller fysiske symptomer ved hjælp af forståelse og indsigt fra tidligere liv. Flere af mine amerikanske kolleger i The Newton Institute har fortalt om hvordan de som teenagere besøgte Cayce’s centre af nysgerrighed og fordi, der herskede en helt særlig stemning. Når Edgar Cayce betegnes som pioner, så er det inden for det, som religionsforskere vil kalde new-age filosofi eller religion. De gamle kulturer, som har bevaret deres kontakt til naturen, forfædrene og ånderne har fastholdt og bruger den type arbejde helt naturligt. Der er udgivet rigtig meget materiale om Edgar Cayce arbejde. Et godt sted at starte kan være i det lidt mere generelle. F.eks Gina Cerminara’s bog: Reinkarnation ”De mange boliger” – Ifølge Edgar Cayce.

Du kan finde meget mere information på dansk om Edgar Cayce og hans arbejde ved at kigge forbi hos Dansk Edgar Cayce Selskab

 

Brian Weiss

Brian Weiss – Psykiater. Brian Weiss er nok en af de mest produktive og dermed også mest læste, når det handler om regression og arbejdet med tidligere liv. Så han skal selvfølgelig have en plads på listen. I lighed med Michael Newton blev han også introduceret til tidligere liv under en session med en klient, der pludselig begyndte at fortælle om oplevelser fra et tidligere liv. Det blev til flere sessioner, hvor hun også fra tilstanden mellem livene fortalte ting som hun ikke kunne vide på anden måde. De indsigter han og hun fik igennem det arbejde er beskrevet i bogen ”Many lives, Many masters”. Senere er udkommet en lang række bøger, hvor især Kun kærlighed varer ved fortjener at blive fremhævet. En virkelig smuk historie, som man ikke behøver at tro på reinkarnation for at nyde.

Henry Leo Buldoc

Henry Leo Buldoc – Hypnoterapeut. Vil du gerne se reinkarnation og sjælens vej gennem forskellige liv i et lidt større og måske mere åbent perspektiv. Er du nysgerrig på de mønstre du lever efter i den større sammenhæng. Så er det værd at kaste et blik på Henry Leo Buldocs forfatterskab. Klienthistorier om mønstre fra tidligere liv, der gentager sig og forløses gennem forståelse og tilgivelse. Bogen Life Patterns – Guidebook to Past-Life Memories, Soul Lessons and Forgiveness indeholder også vejledning til selv at arbejde med disse tanker og mønstre. Forfatteren anbefaler at man arbejder med flere tidligere liv og ikke nøjes med et enkelt.

Hans Tendam

Hans Tendam – Grundlægger af den europæiske organisation for regressionsterapi EARTh. Oprindelig universitetsuddannet inden for psykologi og pædagogik. Han har skrevet nogle af de mest saglige og dybdegående bøger om reinkarnation og regression til tidligere liv. Det er ikke læs let bøger, han skriver. Exploring Reincarnation er en grundig indføring i de fleste begreber inden for regression og reinkarnation. Bogen dækker emner som paranormale evner og erindringer fra tidligere liv, karma og livsvalg.

Jim Tucker

Jim Tucker –  Børnepsykiater. Jim interesserede sig særligt for børns beretninger om deres tidligere liv. Han arbejdede i mange år sammen med Ian Stevenson på Division of Perceptual Studies på Universitetet i Virginia.(link https://med.virginia.edu/perceptual-studies/) Her samlede de gennem flere årtier historier om børns tidligere liv. Historier de efterfølgende undersøgte og analyserede. I en tid hvor internettet ikke gav adgang til global information var mange historier bemærkelsesværdige. I bogen Børn om livet før livet, får du et indblik i nogle af de historier.

Carol Bowman

Carol Bowman – Personlige historier bliver ofte mere vedkommende og interessante end lange forskningsmæssige udredninger. Carol var frustreret over hendes søns reaktioner på høje lyde, og søgte derfor hjælp. Det førte til store forandringer for både hende og hendes familie. Carol Bowman uddannede sig efter disse oplevelser selv til regressionsterapeut. Børns tidligere liv giver et billede af hvordan de gamle historier kan påvirke nutiden.

Dolores Cannon

Dolores Cannon – Her er virkelig tale om et omfattende forfatterskab, hvor der er stor udvikling. Dolores er oprindelig hypnoterapeut. Hun fik gennem klienter erfaring med tidligere liv på et tidspunkt hvor new age ikke var opfundet endnu. Med årene udviklede hun sig som healer og medie. Mange af Doloros Cannons bøger beskæftiger sig med andre verdener, og de større sammenhænge. Hvis jeg skal pege på en af hendes bøger, så må det være serien om The Convulted Universe

Asger Lorentsen

Asger Lorentsen – Det er ikke alting man skal finde i udlandet. Dog har Asger Lorentsen hentet noget af sin inspiration i udlandet. Reinkarnation i forskning og terapi er en letforståelig indføring i gode og anvendelige principper for terapi til personlig og åndelig udvikling inden for den esoteriske tankegang. Asger Lorentzen har guidet rigtig mange mennesker ind i tidligere liv i den gyldne cirkel.

Eben Alexander

Eben Alexander – Neurokirurg. Eben Alexander troede ikke på noget som helst åndeligt før han pludselig selv var ved at dø af bakteriel meningitis. Det han oplevede i den tætte kontakt med døden, kunne han efterfølgende ikke afskrive som en hjerne der hallucinerede. I bogen Til himlen og tilbage beskriver han denne oplevelse. En oplevelse, der har givet ham et helt nyt perspektiv på livet og det der kommer efter.

Forskning i tidligere liv nu og i fremtiden

Desværre er det svært, at lave egentlig forskning i forhold til tidligere liv, for de historier vi hører kan måske ikke altid bekræftes. I disse moderne tider er det jo muligt, at have set billeder fra steder man aldrig har været, og beviser ikke noget som helst. Tidligere har beretninger om noget man ikke havde kendskab til bedre kunne bruges som en form for bevis, da det har været usandsynligt, at den beskrivende har haft den viden. Måske researcheren så har været påvirket af et ønske om at ville bekræfte teorien og dermed har fundet det der passede.

Forskning i tidligere liv nu må derfor foretages uden at deltager eller behandler ved, hvad der ledes efter. Som deltager vil du svare på en masse spørgsmål, og det vil ikke være dem alle der er relevante i forhold til forskningsprojektet, og din behandler ved ikke hvilke, der er relevante eller hvad projektet kigger efter.