Tanker om ro og frihed

En pause fra hverdagen

Kan man overhovedet massere tanker?  – og hvad vil det egentlig sige. Der er så mange muligheder for, at ændre din indre tilstand. Du kan vælge at tage på kursus, på café med veninder, til fodboldkamp med kammeraterne, løbe en tur i skoven. Det er muligt, at flytte fokus et kort øjeblik – flytte fokus væk fra de dele af livet, der generer.  Det varer bare kun et øjeblik, så gør du som du plejer, og har det som du plejer.

 

Hvad har det med massage at gøre?

Du har måske prøvet det – massage. Den lethed, der kommer i kroppen bagefter. Den nye følelse og muligheden, for igen at kunne bevæge sig rigtigt og frit. Der er bare det ved det, at det kan gøre vanvittigt ondt, at få masseret nakken eller de andre steder, hvor der sidder spændinger. Der findes massagetyper, der ikke gør så ondt – blide former for massage, der alligevel har stor effekt på følelsen i kroppen. Uanset hvilken form man vælger, så er det super rart bagefter. Velbehag og måske noget mathed. En ny følelse i kroppen.

Mange mennesker synes, at det er helt naturligt at gå til en massør og få løst op for spændingerne.

Hverken myoser eller fastlåste tanker opstår af sig selv

Der er jo ofte en grund til, at vi spænder i kroppen. Myoserne opstår jo ikke af sig selv. Nogen gange er det dårlige arbejdsstillinger, pludselige og forkerte bevægelser. Andre gange er det bare noget vi ikke tænker over, at vi gør – løfter skuldrene, synker sammen i ryggen, trækker vejret overfladisk. Helt ubevidst gør vi noget, som ikke er godt for os. Vi har mere tankerne på hvad vi kan, bør og skal end på hvad der er godt for os.

Vi får hverdagen til at fungere, ved at tænke de samme tanker. Det sker så en gang i mellem, at vi får tanken, at det kunne være anderledes. At den fastlåste tanke, der som en klump blokerer for at gøre noget andet er blevet for stor og irriterende, eller måske endda smertefuld. Den klump kan massøren ikke klare. Så hvad gør man, hvis man vil have masseret tanken. Så den kan løses op, og man får friheden tilbage.

Her er det så, at man har valget – man kan tage den korte pause fra hverdagen på mange måder – sammen med nogen eller alene kan man tage det kursus, gå eller løbe – bare køre noget andet for et kort øjeblik. Det virker – her og nu. Bagefter, tilbage i hverdagen. Der opstår den samme tanke igen. Bare fordi man er så vant til at tænke den.

Terapi er massage af tankerne, så de igen kan flyde frit

Hvad gør man så?  Man masserer tanken – vender og drejer den, ser på den indefra og udefra, filosoferer over den, lytter til den, spørger ind til den, konkluderer på den, analyserer den, nuancerer den, mærker den, smager på den, lugter til den.  Det kan vi hver især gøre, med alle de tanker vi har. De fleste tanker gør vi det måske allerede med. Ind imellem kan det være godt, at få hjælp til det.