Hvad er det egentlig, det der NLP? Måske har du også undret dig?

Det er nemt, at føle sig udenfor noget man ikke forstår eller en del af noget når man forstår.

Hvad betyder de – alle de forkortelser vi møder. Det er nemt, at komme til at føle sig udenfor eller som en af de indviede, afhængig af om vi kender betydningen eller ej.

NLP er ikke så nyt og revolutionerende, som nogen gerne vil gøre det til. Indrømmet forkortelsen er noget mærkelig og hvis man skriver det i fuld længde Neuro Linguistisk Programmering, så bliver det egentlig ikke bedre. Snarere tværtimod.

Men …Faktisk kan det være, at du allerede ved mere om NLP end du tror.

Måske kender du det med, at du oplever at der er et eller andet din veninde, ven, kæreste, kollega eller en helt anden er rigtig god til. Måske er de rigtig gode til at finde ro, gode til at sige til og fra på de rigtige tidspunkter, nå deres mål. Finde den gode balance mellem arbejde og familie. Det kan også være, at de er rigtig gode til at formidle negative budskaber eller noget helt andet, der for dig kræver mange ressourcer og aldrig helt lykkes.

Det kan være, at du har prøvet, at spørge dem, hvordan de gør, for du vil gerne kunne det samme. Nogle er kommet med et svar, som du kunne bruge. Andre har måske sagt noget du aldrig ville kunne gøre, og så er der dem, der har svaret : “Det ved jeg ikke, jeg gør det bare” De sidste er virkelig irriterende, og så er det alligevel dem, det er allerbedst, at lære af. For neden under “Det ved jeg ikke, jeg gør det bare” ligger det rigtige svar på hvordan man gør. Kunsten er, at ind til det. Det er det NLP kan – og alle de øvelser og teknikker, der er i NLP er udviklet ved at spørge mennesker, der bare gør det udfra en viden om hvordan tanker er bygget op.

Der er derfor ikke noget mærkeligt eller unaturligt i, at anvende NLP – det har mennesker gjort til alle tider. Forsøgt, at kopiere dem, der kan. Præcis som små børn lærer ved at kopiere deres forældre eller ældre børn.

NLP blev bare sat på formel og udbredt med Bandler og Grinder i 70’erne. Det de 2 udviklede var i virkeligheden ”bare” en analyse metode til at gøre det effektivt. I bund og grund er NLP en form for mesterlære. Den mest effektive metode til at lære at noget nyt er, at finde en, der er rigtig god til det – og så kopiere det vedkommende gør. Det gælder uanset om man skal lære at slå et søm i, reparere en bil, gå med baby i slynge, blive en god leder, tabe sig, komme sig over en ulykkelig hændelse eller noget helt andet.  I NLP har man ikke en mester – rigtig mange af de metoder, der anvendes bygger på interviews med hundrede eller tusinder mennesker, der helt naturligt er rigtig gode til præcis det, de gør så godt.

 

 

NLP er simple teknikker

I NLP er tanken fundamentet, der arbejdet med. En tanke består af billede, lyd, følelse og konklusion

NLP er arbejde med tankens delelementer

NLP består af en serie af  allerede udviklede teknikker og simple øvelser, og en metode til at finde forskellen, der virkelig gør en forskel. Det er den viden og de teknikker, der anvendes i terapi og coaching. Teknikker udviklet på baggrund af hvad mennesker, der er helt naturligt er rigtig gode til noget i virkeligheden gør i både tanker og følelser – eller rettere, det der ligger neden under tanken De byggesten, tanken er opbygget af. Det er de teknikker og den viden om hvordan rigtige mennesker fungerer, som en NLP terapeut eller coach bruger i deres arbejde. Alle mennesker er forskellige og derfor vil det også være forskelligt fra menneske til menneske hvad det er, der vil gøre forskellen og det er netop den fleksibilitet, som gennem en NLP uddannelse er blevet trænet og trænet og trænet… og altid med indstillingen – hvis noget ikke virker, så gør noget andet!

 

Der er et utal af uddannelser i NLP rundt om i Danmark  – hvis du søger en uddannelse inden for NLP, så kan du besøge siderne for NLP Skolen eller NLP huset.

Terapeut Lisbeth LysdalLisbeth Lysdal er hypnoterapeut og har arbejdet fuld tid med mennesker i forandring siden 2013. Hun har flere uddannelser inden for terapi og komplementær behandling. I kraft af sin uddannelse som civilingeniør arbejder hun for at det, der sker i terapien skal give mening. 

Hendes sessioner, workshops og kurser er bygget op på et fundament af faglig viden og praktisk erfaring.

Læs mere om Lisbeth her: Om Lisbeth Lysdal 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag guide til drømmetydning - klik her
Luk
Privatlivspolitik