STRESSCOACHING MED HEARTMATH

Stress coaching med Heartmath er for dig, der gerne vil se konkrete og målbare resultater af arbejdet med din stress.

Stress er et symptom på overbelastning

Uanset hvad årsagen til din stress er, så er stress et symptom på overbelastning. Stress kan opstå både som følge af ydre omstændigheder og ved indre konflikter. Stresscoaching med heartmath hjælper dig med, at genskabe din evne til, at tænke klart og handle proaktivt og hensigtsmæssigt.

Hvordan du præcis oplever stress afhænger meget af hvem du er. Du kan opleve, at livet føles turbulent og kaotisk. At du har så travlt på den ene eller anden måde, at du nærmest mister dig selv. Du kan også opleve det som udmattelse, negative tankespiraler, hjertebanken, følelsen af at hjertet sidder helt oppe i halsen, maveproblemer eller hukommelsesbesvær. Du kan læse mere om symptomer på stress i artiklen stress symptomer.

Stresscoaching med Heartmath hjælper dig til, at komme tilbage i balance. Det er sjældent nok ude lukkende, at arbejde med samtale i forhold til stress. Det kræver, at både krop og sind kommer i balance. Heartmath stresscoaching hjælper dit på begge niveauer.

 

Hvad er Heartmath?

Heartmath er et system til at opnå bedre indre balance udviklet i USA af Institute of Heartmath, som forsker i hjertets betydning for den menneskelige psyke. Institute of Heartmath er grundlagt af Doc Childre. De har gennem de sidste årtier fået spændende og meget anvendelige resultater gennem deres forskning.

Coaching sessioner med Heartmath bruger den teknologi de har udviklet på basis af deres forskningsresultater.

 

Fokus på hjerte rate variation (HRV)

Til stress coaching og i alle andre sammenhænge, hvor det giver mening at inddrage Heartmath måles HRV (Hjerte-Rate-Variation) under sessionen. Det sker med en clips, der sættes på øreflippen og giver information til en enhed (EmWave, PC, Ipad, Iphone, Ipod), der viser din HRV.

HRV er et mål for belastningen i din krop. Når du er stresset i en situation eller har været det i en længere eller kortere periode, så vil det kunne ses i din HRV. Der måles på variationen, da det jo netop viser hjertets evne til, at reagere på ændringer i omgivelserne. Den skal heller ikke springe voldsomt, så derfor handler heartmath ikke om total afslapning. Det handler om at skabe den fysiske og psykiske balance, der gør at der opbygges modstandskraft til at gå livets udfordringer i møde.
Et stresset nervesystem vil føre et til en takket kurve, når HRV måles. Et nervesystem i balance vil give en harmonisk blød kurve. Det er selvfølgelig den helt simple og let forståelige tolkning af kurverne, som vises i heartmath app’en. De to tilstande kaldes for henholdsvis inkoherens og koherens. Det kan oversættes ude af samklang og i samklang.

 

Inkoherens

Koherens

En mere teknisk forklaring kommer senere – så betragt det på denne måde. Hjertet er den største pulsgiver i kroppen. Derfor er hjertet også i stand til, at påvirke alle de andre systemer, der har en rytme (puls). 

Så for et kort øjeblik bruger vi musik, som et billede på hjerte-rate-variationen. En takket kurve vil svare til et stykke musik, hvor instrumenterne ikke er stemt, og de forskellige instrumenter måske endda ikke er helt enige om hvilket stykke musik, der spilles. En blød kurve vil svare til at instrumenterne stemmer og er enige om hvilket stykke musik, der er samklang og harmoni.

 

Hvordan foregår stresscoaching med heartmath?

Et forløb med Heartmath består af en række sessioner, hvor Heartmath bruges både i og i mellem sessionerne. I sessionerne arbejdes med årsagen til stress, og mellem sessionerne træner du selv med heartmath systemet(10-20 minutter om dagen.

Ved hjælp af Heartmath udstyret deles dine resultater automatisk med mig, hvis du ønsker det. De målinger kan bruges til opfølgning og det videre arbejde i den næste session.

Du træner hjemme og i sessionerne arbejdes med årsagen til din stress. Praktiske hensyn og strategier eller arbejde med svære eller fastlåste følelser. Alt afhængig af dig og din situation.

 

Alle kan meditere med Heartmath

Af erfaring ved jeg, at mange ikke synes de kan meditere. Det er ikke et problem med Heartmath meditationerne. Formen er så simpel, at alle der kan trække vejret kan få effekt af denne meditationsform.

Heartmath meditationen kan udføres hvor som helst, når som helst. Det eneste du har brug for er: Dit åndedræt, 10 minutter +/-, en heartmath sensor.

Meditationen kan sagtens gennemføres uden, du får så bare ikke en måling, der viser effekten.

Heartmath meditationen er en simpel og let tilgængelig. Du lærer strukturen på den første session. Du får et helt konkret mål for din indre tilstand, og en metode til at forbedre den. Du kan direkte følge dit fremskridt på din Ipad, Iphone eller PC.

Gevinster ved, at bruge heartmath metoden

Heartmath træningssystemet støtter din vej mod mere indre balance. Balance mellem hjerne og hjerte samt ro til dit nervesystem.

Et forløb med heartmath kan hjælpe dig til: 

 • At komme ud af stress
 • Medvirke til at forebygge stress
 • Hjælpe dig til, at tænke klarere
 • Give dig et simpelt redskab til håndtering af udfordrende eller pressede situationer
 • Lærer dig, at lytte til din krop
 • Forbedre din generelle sundhedstilstand
 • Større psykisk modstandskraft
 • Forebygge og behandle angst og depression
 • Større kreativitet
 • Bedre søvn
 • Bedre fokus og koncentration
 • Mere energi og overskud
 • Indre ro
 • Større rummelighed
 • Et positivt forhold til dig selv – bedre selvværd
 • Genvinde evnen til, at mærke dine grænser

Det tager kun 10 minutter

Det allerbedste er, at du kun behøver 10 minutter om dagen for at begynde at høste gevinsterne i form af bedre psykisk og fysisk velvære. 

Heartmath kombinerer østens meditationstradition med vestens ønske om målbare resultater. De allerfleste oplever en markant forbedring af deres psykiske og fysiske velbefindende allerede efter den første session stressbehandling med heartmath.

Hvis du ønsker, at starte et forløb med heartmath og booker online skal du vælge en session på 90 minutter enten coaching eller hypnoterapi/nlp terapi og skrive heartmath i kommentarfeltet. Efterfølgende sessioner vil være på 60 minutter.

Livet mellem livene Rejser og Kvantebevidsthedsrejser tilbydes kun efter aftale.
Er du interesseret, så kontakt mig på mail eller SMS