Kære Lisbeth.
Jeg har været inde på din hjemmeside og prøvet din gratis introduktion til hypnoterapi.
Meget dejligt og behageligt.
Jeg kan forstå, at det ikke er en dyb hypnosetilstand, du arbejder med, men har du erfaring med smertebehandling eller decideret helbredelse med hypnose eller hypnoterapi?
Med venlig hilsen
Kirsten
Kære Kirsten,
Tusind tak for din mail
Det glæder mig, at du har haft glæde af min lille introduktion til hypnose.
Jeg arbejder med hypnose i alle dybder. Det er de færreste, der opnår den helt dybe hypnose ved at lytte til en lydfil. Det sker ofte kun, hvis de i forvejen kender tilstanden – enten fordi de har prøvet med en hypnoterapeut eller hypnotisør eller fordi de naturligt har let adgang til den. Den dybde jeg anvender afhænger helt af opgaven, og den person jeg arbejder med. Det er meget individuelt, hvad den enkelte har brug for. Helt generelt kan jeg godt lide, at bevidstheden er med, så der ikke er
Jeg bruger dog ikke lyn-induktioner, som mange hypnotisører ynder at anvende i f.eks hypnose shows. Det gør jeg ikke fordi min egen erfaring er, at det bevidste bliver ”usikkert” og blander sig for meget, når trancen opnås ved at hypoterapeuten/hypnotisøren tager kontrollen og bliver autoritær. Det giver for mig en følelse af at blive frataget kontrollen. Den hypnotiske tilstand i terapi har til formål, at give den enkelte kontrol og ro til et styrket samarbejde mellem det bevidste og ubevidste sind.
I den dybe trance kan man dog stadig høre lyde omkring sig og følge med i hvad der foregår – fokus er bare indad, så det ikke virker vigtigt. Rigtig meget kan løses ved en let trance – jeg bruger dog altid den dybe trance i de tilfælde, hvor den understøtter processen.
Det du spørger til er smertelindring eller smertebehandling og helbredelse.
Jeg arbejder med smertebehandling på flere måder.
Først er det dog meget vigtigt for mig, at understrege, at jeg ser min smertebehandling som et supplement til almindelig lægebehandling og at jeg ikke kan garantere helbredelse.
Derudover skal man være sikker på årsagen til smerterne. Det er for at sikre, at smertebehandlingen ikke forhindrer opdagelsen af en sygdom, der kan være eller blive alvorlig – hvis der ikke reageres på smerterne.
Oftest er der reelt en rigtig god fysisk eller psykisk grund til, at smerten opstår i første omgang. Afhængig af hvem man er og hvordan man ønsker, at håndtere sine smerter er der flere måder, at arbejde på.
Metoder til smertebehandling med hypnose
Ingen af de metoder jeg anvender er et quick-fix – Det kan være hårdt personligt arbejde som man skal være klar til.
Alt afhængig af din situation kan man arbejde med:
Smertebehandling via hypnose/selvhypnose– du lærer i hypnose teknikker til at smertelindre og får værktøjerne til fremadrettet, at styre din smerte. Det er vigtigt i denne proces, at der kun laves smertebehandling på smerter, der ikke ændrer sig. Det vil sige, at nye smerter, der kan være symptom på anden sygdom skal stadig kunne mærkes.
Body Wisdom – din krop er klog og den har en god grund til, at give dig smerterne. I hypnose er det muligt, at indgå i en dialog med dine symptomer og bede dit ubevidste sind hjælpe med at lindre eller udbedre.
Regression – med fokus på din situation er det muligt, at gå tilbage til der hvor problemet opstår psykisk eller fysisk – og forløse årsagen og dermed i gangsætte en helingsproces
Løsning af indre konflikter – Det sker, at smerter opstår på grund af en indre konflikt. Ved at få opløst den indre konflikt vil smerten ikke længere være nødvendig og kroppen kan slippe den.
Oftest vil en succesfuld smertebehandling og/eller sygdomsbehandling med hypnoterapi være en kombination af alle 4 ovenstående metoder – Grundlæggende vil det kræve, at du er klar til at slippe smerterne/sygdommen eller har et ønske om blive klar til at slippe.
Jeg håber, at jeg har givet dig svar på dit spørgsmål
Med venlig hilsen
Lisbeth Lysdal