Pollenallergi – kan det virkelig hjælpe med hypnoterapi?

Pollenallergi er virkelig ubehagelig. Specielt hvis du er en af dem, der er hårdt angrebet og måske endda er allergisk overfor flere forskellige typer pollen.

Pollenallergi kan bearbejdes med hypnose

Hypnoterapi kan have meget stor effekt på pollenallergi

 

For rigtig mange mennesker betyder pollenallergi, at de ser frem til for får og sommer med gru. Hvis du har pollenallergi, så betyder forår og sommer ofte kløende øjne, løbende næse, nys, træthed og irritation. I bedste fald kan du hutle dig igennem med masser af medicin – du kan bevæge dig ud i verden bevæbnet med allergipiller, næsespray og øjendråber. I værste fald må du holde dig inde på de dage, hvor der er særlig mange pollen i luften. Tjekke pollenvarsler før du laver aftaler, takke nej til udendørs arrangementer med venner og bekendte.

For slet ikke, at tale om al den ekstra vask – skift af tøj når du har været ude. Skift af børnenes tøj, når de har leget ude i løbet af dagen. Vask af hår før sengetid – og det er alligevel aldrig helt nok til ikke a blive påvirket. Måske har du lært at leve med det – det kan også være en kilde til daglig irritation.

Forskellige typer pollenallergi

Der er flere grunde til, at pollenallergi opstår –  og der er flere slags pollenallergi. Helt grundlæggende er der 2 slags pollenallergi :

  • Allergi, hvor der dannes antistof
  • Høfeber, hvor der ikke dannes antistof – og alligevel er der symptomer på allergi.

Forskellen på de 2 former kan du læse meget mere om i denne artikel fra netdoktor

Pollenallergi kan være arveligt betinget, der kan være tale om at man har været ”overbelastet” af pollen og derfor begynder at reagere på mindre mængder eller helt enkelt, at kroppen opfatter pollen, som et faresignal – et signal om fare, der i øvrigt intet har med pollen at gøre.

Kan hypnose virkelig hjælpe?

Hypnose kan hjælpe, men der er ingen garanti for helbredelse. På tilbagemeldinger fra mine klienter kan jeg dog konstatere, at 85% oplever en mærkbar bedring i forhold til deres pollenallergi. Vidt forskellige voksne mennesker med pollenallergi og effekten har været der både for dem med antistoffer og dem uden.

2014 var det første år, hvor jeg for alvor arbejdede med pollenallergi. Jeg må indrømme, at jeg virkelig blev overrasket over de resultater mine klienter opnåede. Med den viden jeg har om effekten af hypnoterapi, af virkemidler og de fejlsammenhænge vores sind kan lave, så forventede jeg en effekt. Det overraskende var at flere vendte tilbage med beretninger om hvordan de var helt fri af deres allergi efter de 3 aftalte sessioner.  De fleste jeg arbejdede med i 2014 havde græspollenallergi, og det var den der blev arbejdet med at fjerne eller mindske – alt afhængig af hvad der kunne lade sig gøre og var mest meningsfyldt for den enkelte.

Derfor blev jeg virkelig glad, da jeg i foråret 2015 modtog følgende fra en af de klienter jeg havde året før.

”Vil lige dele forårets dejlige nyhed med dig: Sidste år var jeg seriøst sat til tælling i birkepollen-perioden. I over en måned var jeg konstant hårdt ramt af høfeber – også selv om jeg tog medicin. Så kom jeg jo hos dig og fik løst op for græspollen-allergien. Jeg var meget spændt på, om det på en eller anden måde skulle gøre foråret lettere at komme igennem – og det har det åbenbart gjort… Den sidste måned har jeg været lidt generet morgen og aften især, men jeg tager ingen medicin, og jeg fungerer “helt normalt” alligevel. Det er skøøønt!!! Så TAK”

 

Det er i virkeligheden ikke overraskende, at den ene allergi kan påvirke den anden, uden at det har noget med krydsallergier at gøre.

Flere årsager og effektive måder, at arbejde med allergi i hypnose

Til behandling af pollenallergi med hypnoterapi aftaler jeg altid mindst 3 sessioner. Der kan nemlig være behov for at arbejde med pollenallergien på flere forskellige måder.

Når pollen opfattes, som et forvarsel på noget værre.

Hvis dette er tilfældet, så er det den allervigtigste del af behandlingen af pollenallergi med hypnose. For at forklare sammenhængen er det nemmest, at komme med et eksempel.

Pollenallergi kan være koblet til forskrækkelse

Pollenallergi kan opstå meget tidligt.

 

Et barn sover udenfor i barnevognen om foråret. Det er græspollensæson, men baby har ingen gener selvom der er mange pollen i luften. Baby sover trygt og godt, men så hopper naboens kat pludselig op på barnevognen (enten fordi den er varm og hyggelig eller for at fange den fugl, der lige sad på tagrenden). Baby bliver selvfølgelig forskrækket og opfatter fare på grund af det pludselige ryk i vognen – tager en dyb indånding fuld af pollen og stikker i et skrig. Baby har ikke set eller bemærket katten – men forskrækkelsen, ubehaget, følelsen af fare og pollen i luften er blevet koblet sammen.

Pollen=Fare og ubehag

 

Kroppen har heldigvis et helt naturligt forsvar mod pollen – i form af en allergisk reaktion. Så for at undgå faren sættes ind med en allergisk reaktion hver gang, der registreres pollen – resultatet: pollenallergi.

Det kan være andre oplevelser eller følelser, der er koblet sammen med pollen. Men pointen er, at pollen ikke er et forvarsel på den oplevede fare og derfor ikke behøver give en allergisk reaktion.

En del af mig har en gevinst ved at have pollenallergi

Ok, den tager vi lige igen – for hvordan kan pollenallergi give en gevinst. Igen kan der være tale om en fejlkobling – men den er ikke helt så direkte som den med katten. Et eksempel endnu engang – det gør det lidt nemmere, at forstå.

Et barn leger ude om sommeren hjemme i kvarteret – og bliver drillet af en af nabodrengene. Det sker flere gange og barnet føler sig forsvarsløst, men bliver stadig sendt ud og lege. Situationen er ubehagelig over en længere periode og der er pollen i luften under drillerierne. Barnet kan ikke komme af med drillerierne, men den allergiske reaktion kan da i det mindste skylle pollen væk fra ansigtet – og med allergien kommer så også tilladelsen til at blive inden døre – og så er drillerierne pludselig også væk. Selvom barnet vokser, så vil pollen og forår/sommer stadig ubevidst være koblet til drillerierne og dermed vil det stadig ubevidst opleves som en gevinst, at have allergien.

Når kroppen har været overbelastet af pollen

Her handler det ganske enkelt om at det reelt er pollen, der har været problemet og kroppen har lært, at reagere på den rent fysiske overbelastning med pollen i næse, øjne og mund. Måske ligger der en gammel situation til grund med meget pollen – men helt grundlæggende handler det bare om, at kroppen skal tillære en ny måde, at håndtere pollen på – en form for ”opdragelse” af kroppens forsvarsmekanisme – så den kun reagerer vil reel fare.

Alle 3 årsager til pollenallergi kan udforskes og rettes op med hypnoterapi.

Terapeut Lisbeth LysdalLisbeth Lysdal er hypnoterapeut og har arbejdet fuld tid med mennesker i forandring siden 2013. Hun har flere uddannelser inden for terapi og komplementær behandling. I kraft af sin uddannelse som civilingeniør arbejder hun for at det, der sker i terapien skal give mening. 

Hendes sessioner, workshops og kurser er bygget op på et fundament af faglig viden og praktisk erfaring.

Læs mere om Lisbeth her: Om Lisbeth Lysdal 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *